- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Мандић најавио састанак са опозицијом о попису становништва

© Sputnik / Бобан НововићАндрија Мандић долази на седницу Скупштине Црне Горе на којој се бирају влада и председник парламента
Андрија Мандић долази на седницу Скупштине Црне Горе на којој се бирају влада и председник парламента - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2023
Пратите нас
Председник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић најавио је да ће позвати представнике опозиције на састанак како би разговарали о изменама и допунама Закона о попису.
„Желимо да направимо брзу промену Закона где би се у Закон убацио и софтвер. Синоћ сам разговарао са премијером Спајићем који је био задовољан јучерашњим разговорима. Тражимо решења, прихватамо све добре предлоге и сугестије, а и ми смо заинтересовани да попис буде исконтролисан“, рекао је Мандић гостујући на подгоричкој Првој тв.
С обзиром на то, додао је, да је највећи део свог политичког живота провео као опозиција и да разуме њихово понашање на дан изгласавања.
„Ипак, то није добар имиџ за ту политичку организацију. Заступајући националну политику одбране права српског народа, често смо и ми имали тешке речи али је она била одбрамбена због покушаја асимилације српске националне заједнице“, казао је Мандић.
Поновио је да је његова мисија да мири Црну Гору и да се нађе заједнички језик око одређених питања.
„Не можемо се сложити око свих питања, али можемо око неких. Видимо да је човечанство на ивици оружаног сукоба. Видимо како се велике силе покрећу. Ми као мала заједница и мала држава треба да пронађемо начина да функционишемо једни са другима. Ми нисмо ни светска војна сила, ни економска. Можемо да се примакнемо једни другима и пронађемо формулу да сачувамо мир у Црној Гори“, навео је Мандић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала