Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Срби кличу у сав глас: Хвала ти Урсула!

© AFP 2023 / LUDOVIC MARINУрсула фон дер Лајен
Урсула фон дер Лајен - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2023
Пратите нас
После балканске турнеје председнице Европске комисије и порука које је сипала од Приштине преко Београда до Подгорице и Сарајева, Срби могу само радосно да ускликну: Урсула фон дер Лајен, хвала ти!
Хвала ти Урсула јер си отворено, без завлачења, снебивања и сигнала између редова, дословно сасула Србији у лице да мора да дефакто призна лажну државу Косово.
Хвала ти Урсула, јер си нам тим захтевом огољено до сржи саопштила да никада нећемо ући у Европску унију док добровољно не прихватимо да се Србија раскомада за почетак на два дела.
Хвала ти Урсула, што сада и последњи наивни Србин зна да пут у ЕУ и одбрана Косова нису никаква два одвојена процеса, на два колосека, и да се не може ићи даље ка Бриселу ако се претходно не извади срце.
Хвала ти Урсула, јер су Срби из твојих уста сазнали да се иза свих лажних прича о европским вредностима, поглављима и кластерима крије један једини захтев – да Србија као у неком паганском ритуалу преда на тацни западним владарима - колевку свог постојања.
Хвала ти Урсула, што Срби не морају ни да читају и анализирају „Француско-немачки споразум“ ни Охридски анекс пошто си им чланове, тачке, одредбе и ставове тих „докумената“ сажела у једну просту реченицу која гласи – Србија мора дефакто да призна Косово.
Хвала ти Урсула, што си нам колоритно нацртала да ћемо за историјско понижење и за одрицање од сопствене земље уз топао осмех добити и јасно обећање за „европску перспективу“ Србије.
Хвала ти Урсула, и што ћеш лепо замолити Аљбина Куртија да, после дефакто признања, формира Заједницу српских општина у том независном Косову и по Уставу те „државе“ у којој више неће ни бити Срба.
Хвала ти Урсула, што си нам потанко објаснила да Србија само треба да зажмури кад „Републику Косово“ буду примали у Уједињене нације и брзо ће проћи, неће ништа болети, биће као код зубара.
Хвала ти Урсула, што си открила искрено и без калкулација какво заиста имаш мишљење о Србима – да су толико уништени, недостојанствени и понижени и да су поданички спремни да одсеку темеље свог постојања за неке бедне милијардице евра.
Хвала ти Урсула, што си помогла Србима да једном за свагда пресеку и да схвате шта се тражи од њих, где им је место и шта им је чинити.
Хвала ти Урсула, заиста си дефакто заслужила један велики шарени букет цвећа.
И ја бих ти га лично предао...
Застава Србије - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2023
СРБИЈА
Завршни чин: Од данас Србија тачно зна шта јој је чинити – следи коначни пораз западног лудила
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала