- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Посађено дрвеће и пуштени балони у знак сећања на настрадале у Рибникару

© Tanjug / NEMANJA JOVANOVIĆПосађено 10 садница јапанске трешње у парку Мали Таш, у знак сећања на настрадале 3. маја у тој школи.
Посађено 10 садница јапанске трешње у парку Мали Таш, у знак сећања на настрадале 3. маја у тој школи. - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2023
Пратите нас
Родитељи ученика ОШ „Владислав Рибникар“ посадили су у парку Мали Таш 10 садница јапанске трешње, у знак сећања на настрадале 3. маја у тој школи.
Шестомесечни помен настрадалима одали су и шеф Делегације и амбасадор ЕУ Емануеле Жиофре и шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Јан Брату.
Брату је окупљенима рекао да тај трагичан догађај треба да нам буде опомена да ојачамо наше друштво и створимо пријатељскије и боље окружење за децу.
„Шест стабала је посађено на датуме небеског рођења деце, а данас су посађена и преостала четири стабла, у знак сећања на Андрију, Андријану, Ангелину и нашег Драгана”, рекла је Ана Булатовић, мајка детета из ОШ „Владислав Рибникар“.
Пре подне, ученици су из школског дворишта пустили балоне, у знак сећања на настрадале у трагедији 3. маја, када је ученик седмог разреда ушао у школу и пуцао из пиштоља на обезбеђење, наставницу и ученике, убио радника обезбеђења и деветоро ученика, а ранио њих шесторо.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала