- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус уштопован у четвртфиналу Париза – Циципас иде на Бугарина

© AP Photo / Thibault CamusКарен Хачанов
Карен Хачанов - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2023
Пратите нас
Руски тенисер Карен Хачанов поражен је у четвртфиналу Мастерса у Паризу јер је од њега био бољи Стефанос Циципас са 2:0 у сетовима. По сетовима је било 6:3, 6:4. Меч је трајао сат времена и 20 минута.
Шести носилац је релативно лако одрадио посао против Руса, од којег је доживео пораз у претходном дуелу у марту, на турниру у Мајамију.
У првом сету један брејк је био довољан Циципасу, онај из четвртог гема, кад је повео са 3:1. До краја, Грк је љубоморно чувао свој сервис, а потом је искористио другу сет лопту. Затим и привео меч крају.
Циципас ће у полуфиналу играти против Григора Димитрова.
Бугарски тенисер пласирао се у полуфинале Мастерса у Паризу тако што је победио Пољака Хуберта Хуркача са 2:1 (6:1, 4:6, 6:4). Меч је трајао један сат и 40 минута.
У првом сету бугарски тенисер је направио рану предност, пошто је у другом гему дошао до брејка. Наставио је да игра Димитров агресивно до шестог гема, када поново долази до брејка након којег је сервирао за освајање првог сета.
Током другог сета Хуркач је поправио игру у нападу и успевао да сигурно осваја своје сервис гемове. Исто је чинио и Димитров до десетог гема у којем везује две неизнуђене грешке и тиме Хуркач осваја други сет.
У трећем сету бугарски тенисер је поновио игру из првог сета, дошао је до брејка у седмом гему, што је одредило ток сета у наредним гемовима.
Није имао Димитров проблема са својим сервис гемовима, чиме је дошао до победе у мечу. И тако заказао дуел са, испоставиће се, Циципасом.
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2023
СПОРТ
Одлична вест – Митровић заиграо и наравно одмах дао гол! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала