- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски амбасадор: Америка спроводи фронтални напад на Русију

© Sputnik / Евгения НовоженинаМосква, Кремљ
Москва, Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе воде фронтални напад на Русију, али штета од различитих санкција које уводи колективни Запад много је већа по њих него по Москву, изјавио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.

„Видимо фронтални напад на Русију од политике и економије до питања људских права. У суштини, свуда покушавају да омету развој наше земље и да спрече раст благостања обичних људи. А главна ствар је, наравно, да пољуљају унутрашње јединство Русије. Може се претпоставити да ће се притисак САД јачати како се будемо приближавали важном политичком догађају у нашој земљи – председничким изборима у марту“, рекао је руски дипломата, коментаришући нове санкције које је Вашингтон увео против физичких лица и компанија из Русије.

Антонов оцењује да су нова ограничења хаотична и да ту нема здравог разума.
„Уместо да искористе предности међународне поделе рада, богати потенцијал руске екомомије и њених природних ресурса да се светска економија извуче из данашњег незавидног положаја, Американци настављају да кидају последње нити које омогућавају многим западним земљама да се одрже на површини. Поступци Беле куће су у том правцу хаотични, нелогични и не могу се здраворазумски објаснити. Задатак је један – да запну за нас, да нас боцну и нема везе што је штета од таквих поступака много већа за западне државе, него за Русију“, оценио је амбасадор.
По речима Антонова, „ма колико се злобници трудили, руска економија је опстала“.
„А могућности санкционе агресије против нас су у великој мери исцрпљене. Ту чињеницу још једном потврђује анализа актуелног пакета антируских санкција“, закључио је Антонов.
Подсећамо, Сједињене Америчке Државе су прошириле санкције против Русије, уврстивши на списак скоро 40 физичких лица и десетине компанија, саопштило је америчко Министарство финансија. Нове санкције погодиле су више банака, као и пројекат у енергетској сфери „Арктик СПГ 2“.
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2023
РУСИЈА
Руски амбасадор: САД нису спремне за озбиљан разговор са Русијом о Украјини и Блиском истоку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала