- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Син српске легенде „мења плочу“ – шанса за Србију?

© Фото : Скриншот / „Ball is life“ / ИнстаграмАндреј Стојаковић – син Пеђе Стојаковића
Андреј Стојаковић – син Пеђе Стојаковића - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2023
Пратите нас
Андреј Стојаковић, син легендарног Предрага Пеђе Стојаковића, није одлучио да ли ће наступати за репрезентацију Србије или Грчке из које му је мајка Алека.Како млади кошаркаш истиче још увек није размишљао на ту тему, а биће срећан чији год дрес буде носио.
Када је почетком године Андреј Стојаковић ишао на Ол-стар утакмицу студената изјавио је да се радује што ће представљати Сакраменто и Грчку , а то је деловало као да не постоји шанса да син Пеђе Стојаковића, легендардног српског кошаркаша, обуче дрес Србије.
Међутим, у најновијем разговору са грчким медијима млади Андреј открио је да још не зна за коју ће репрезентацију играти.

„Уопште нисам размишљао о томе. Не размишљам о томе за коју ћу репрезентацију да играм. Приоритет ми је Стафорд и како ћемо играти ове сезоне. Када дође време за репрезентацију, причаћу са њима. Отац ми је рекао да ако будем био добар, сви ће ме хтети. Наставићу да радим и кад дође тренутак, онда ћу одлучити. Не нагињем ка било чему. Остајем миран, ништа ме не брине. Било да играм за Грчку или Србију, бићу срећан“, рекао је млади Стојаковић.

Наследник легендарног кошаркаша открио је како се заинтересовао за кошарку.
„Нисам волео кошарку пре корона вируса. Само сам играо са пријатељима како бих радио нешто кад је досадно. Пре четири године, током короне, школе су биле затворене, у Америци није било ничега, у Калифорнији. Био сам сваки дан напољу са оцем и играли смо кошарку, шутирали смо на кош. Тако смо почели да радимо сваки да, осетио сам љубав према кошарци", рекао је Андреј.
Млади Стојаковић рођен је 2004. године у Солуну, а тренутно игра за Стенфорд на позиција бека.
Одликује га одличан шут, што се посебно показало током периода у ком је играо за „Јесуит“ у Сакраменту када је просечно бележио 25 поена по утакмици. За напредак је делом заслужан и отац односно његови савети.
„Саветује ме да останем миран. Иако постоји помпа, чућу како ме људи псују или ћу чути аплауз, научио ме је да не дозволим да то уопште утиче на мене“, истакао је Андреј један од важнијих очевих савета.
Главни циљ му је да остане здрав, а успех верује да ће стићи.
„Пре свега да будем здрав. Да будем задовољан оним што радим. Наравно да је циљ НБА, али никад се не зна“, закључио је Андреј Стојаковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала