- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Нуклеарна претња: Русија спрема одговор на пребацивање америчких Ф-35 у Велику Британију

CC0 / Unsplash/Y_S / Авион Ф-35
Авион Ф-35 - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2023
Пратите нас
Русија ће у свом оперативном војном планирању узети у обзир предстојећи трансфер у Велику Британију америчких ловаца Ф-35 способних да носе нуклеарно оружје, изјавио је заменик министра спољних послова Русије Александар Грушко на маргинама Евроазијског економског форума.
„Циљ пребацивања ловаца Ф-35 је да се појача војни притисак на Русију. Ако погледамо на активности НАТО у целини, јасно се види да се маневри организују све чешће, да је њихов обим све већи – све је то део политике обуздавања Русије. Због тога је неопходно и предузети војно-техничке мере“, рекао је он.
Управо зато ће војно руководство донети све неопходне одлуке како би се руске снаге припремиле да пруже адекватан одговор, нагласио је.
„Односно, све оно што чини деловање оружаних снага које морају да узимају у обзир променљиве околности, укључујући војну ситуацију и распоређивање додатних војних капацитета који могу да нас угрозе“, објаснио је Грушко.
Подсетимо, у августу су британски медији писали да ће до краја године на територији Велике Британије бити размештено 54 америчких авиона Ф-35А који су у стању да носе нуклеарне бомбе.
Они ће заменити авионе Ф-15 који се тренутно налазе у Великој Британији.
Авион Ф-35 лајтнинг - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2022
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Десет „смртних грехова“ скупоценог америчког авиона Ф-35
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала