- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија обележава Дан народног јединства: Путин положио венац

© POOL / Уђи у базу фотографијаДан народног јединства, руски лидер Владимир Путин полаже венац
Дан народног јединства, руски лидер Владимир Путин полаже венац - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2023
Пратите нас
Русија данас обележава празник Дан народног јединства, а тим поводом руски лидер Владимир Путин положио је венац на споменик Мињину и Пожарском на Црвеном тргу.
Путин је венац положио у присуству других државних званичника, међу којима је био и руски патријарх Кирил.
Истовремено, заменик председника Савета безбедности Русије честитао је својим суграђанима Дан народног јединства и поручио да ће јединство свих народа и религија довести државу до победе.
„Срж руске државе одувек је био међуетнички мир, узајамно поштовање различитих народа и религија, повезаност и јединство пред заједничким непријатељем. Међутим, одувек је било доста људи који желе да посеју зло и мржњу, да поделе људе, да распарчају државу. Непријатељи нас вековима нападају и покушавају да униште руску државност изнутра и споља“, казао је он.
Само вековна мудрост наших људи – православаца, муслимана, Јевреја и будиста – није, не дозвољава и неће дозволити да зло завлада нашим територијама, додао је Медведев.
Иаче, споменик Мињину и Пожарском, где је Путин положио венац, је бронзана статуа на Црвеном тргу у Москви, испред Храма Васлилија Блаженог. Саграђен је у помен на принца Дмитрија Пожарског и Кузму Мињина, који су образовали добровољачку армију, која је одбила инвазију Пољско-литванске уније на Москву. Овим догађајем обележен је крај такозваних смутних времена 1612. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала