- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обрадовић о једном скоку, Аврамовић преузео одговорност

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Обрадовић и Алекса Аврамовић
Жељко Обрадовић и Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2023
Пратите нас
Кошаркаши Партизана доживели су пораз на гостовању Басконији у шестом колу Евролиге резултатом 84:83. Тренер Жељко Обрадовић је рекао да је екипа очигледно имала шансу да победи, док је Алекса Аврамовић истакао да преузима одговорност за неуспех.
Партизан је уписао четврти пораз у сезони и налази се са Басконијом у групи тимова са таквим резултатом у досадашњем току такмичарске године.
Басконија је славила после офанзивног скока и два поена са линије за слободна бацања, а све је то урадио Чима Монеке након добро одбрањеног напада у ком је ривал промашио шут за три поена, офанзивним скоком који је током целог меча био нерешива енигма за црно-беле.
“Очигледно је да смо и ми имали шансу да победимо, али морамо да честитамо Басконији на тријумфу. Имам осећај да смо ми изгубили ову утакмицу нашим грешкама. Прво полувреме имали смо великих проблема са њиховим офанзивним скоком, у наставку смо почели да градимо кош боље, али је онда управо један скок решио утакмицу. Били смо близу, али…“, рекао је Обрадовић.
Партизан је утакмицу одиграо без повређених Кевина Пантера и Матеуша Понитке против тима предвођеног донедавним тренером Црвене звезде Душком Ивановићем, чији нови пулени су успели да затворе бека Алексу Аврамовића, веома важног члана Обрадовићевог тима током актуелне сезоне.
“Мислим да смо просули утакмицу на крају, имали смо контролу и онда су дошле две тројке које су их вратиле у утакмицу и опет смо имали на крају шансу да победимо. Није то проблем био у последња три минута, играо сам катастрофално целу утакмицу и сносим апсолутну одговорност и нема никаквих проблема што се тога тиче”, истакао је Аврамовић.
И у даху наставио.
„Знамо да смо просули победу, знамо да сам ја морао да одиграм много боље, стварно сносим одговорност после доброг ритма, јер сви су играли добро, сви асполутно и Тристан који није играо доста, Трифа је играо одлично, Анђуша, Јаре је одиграо феноменално, Џејмс, Смајли… Просули смо на крају и то је то”, закључио је Аврамовић.
Партизан нема времена за туговање, мада неће бити лако заборавити пропуштену прилику у Виторији, јер следи дуел са Сплитом у Сплиту, а затим окршај са Фенербахчеом, у наредној рунди Евролиге.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала