- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тоби заблистао – Звезда сломила Будућност у Београду

© Фото : АБА лига / Марија Вуруна, ИгокеаМајк Тоби
Мајк Тоби - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2023
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде уписали су пету победу у шестом колу АБА лиге против Будућности резултатом 95:86 (21:18, 32:24, 16:21, 26:23).
Дерби кола за нијансу су боље отворили кошаркаши Будућности који су направили серију 9:0, али пред крај деонице серију од 8:0 праве кошаркаши Звезде, а највеће заслуге иду Дејану Давидовцу и Мајку Тобију.
Том серијом црвено-бели су преузели вођство са којим су и отишли на кратку паузу после које су сјајно ушли у другу деоницу.
Била је то фантастична четвртина у којој су кошаркаши домаћег тима убацили чак шест тројки, а укупно 32 поена. Како офанзивно тако су и дефанзивно били бољи у том делу игре.
Налет црвено-белих пренео се и на први део треће деонице, али онда Подгоричани праве серију до десет поена којом смањују разлику. Имала је Звезда предност и од 16 поена, али разлика се пред последњу деоницу истопила на четири поена.
Морали су кошаркаши Звезде хитно да се пробуде, а буђење су донели најпре Тоби, а за њим и Немања Недовић који је погодио нову тројку.
Нису смели домаћини да се опусте иако су имали предност, она није била толико велика да би се у завршницу ушло мирно, јер је на минут и 40 секунди до краја разлика била само четири поена.
Важну тројку у тим тренуцима дао је поново Недовић који је тим поенима угасио наду Подгоричанима.
Заблистао је на паркету Тоби који је са 23 поена, шест скокова и две асистенције био најбољи на мечу, док је Џонс са 17 поена био најистакнутији играч гостујуће екипе.
Ален Смаилагић - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2023
СПОРТ
Кошаркаш Партизана завршио у болници
Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2023
СПОРТ
Партизан евролигашке ране лечио преко Сплита
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала