- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Јаке сметње у магнетном пољу Земље изазвале поларну светлост тамо где се, иначе, не виђа /фото/

© Фото : Спутњику уступио истраживач Кримске астрофизичке опсерваторије Сергеј Назаров Поларна светлост обасјалае Крим, Ростовску, Вороњешку област и друге руске регионе као последица јаке магнетне олује.
Поларна светлост обасјалае Крим, Ростовску, Вороњешку област и друге руске регионе као последица јаке магнетне олује. - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2023
Пратите нас
Поларнасветлост обасјала је Крим, Ростовску, Вороњешку област и друге руске регионе као последица јаке магнетне олује.
Необична светлост се могла видети и у Украјини и Белорусији.
Системи Руског института за примењену геофизику су открили „снажне“ сметње у магнетном пољу Земље, мерене као магнетна олуја Г3 на скали Г1-Г5.
Ово може резултирати разним проблемима са електричним системима на Земљи и могућим прекидима у сателитској и радио-базираној навигацији и комуникацијама, наводи се у саопштењу института.

Црвена светлост изнад Србије, Хрватске и Словеније

Слична појава забележена је вечерас и изнад Србије, Хрватске и Словеније.
Црвена светлост која се појавила на небу изнад Сомбора оставила је све грађане овог војвођанског града у чуду, пренели су београдски медији.
Неки су успели да забележе нестварне кадрове из овог града, али и многих других градова на северу Србије. Црвена светлост на небу се видела у Врбасу, Банатском двору, Бачком Петровом Селу.
„Поларна светлост се вечерас види и у Србији, Босни и Херцеговини, Хрватској, Црној Гори. Због јаке соларне олуја, поларна светлост је видљива скоро до самог југа Европе, а тако може бити и следеће вече“, објавио је Hailz Србија.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала