- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

На избложби „Русија“ биће показано како се управља дроновима

© Фотохост-агентство РИА Новости / Уђи у базу фотографијаИзложба "Русија" на ВДНХ у Москви
Изложба Русија на ВДНХ у Москви - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2023
Пратите нас
Гости штанда Московске области на изложби „Русија“ моћи ће да се опробају као оператори дронова под руководством инструктора подмосковске пилотске школе, саопштила је прес служба губернатора и регионалне владе.
„Инструктор у подмосковској школи за пилотирање ФПВ дронова Владислав Новиков помаже гостима да схвате како да управљају. Компанија ‘Ер синема’, чији је он власник, реализовала је велики број пројеката – снимање спортских догађаја, филмова, серија и свечаних догађаја. Осим тога, њихови снимци се користе на многим изложбеним штандовима“, наводи се у саопштењу прес службе.
Према речима Новикова, на изложби можете да опробате као оператор дрона уз помоћ професионалних наочара и програма-симулатора. Он је додао и да су пролетос у Подмосковљу покренуте школе управљања дроновима за младе.
„Почели смо да сарађујемо са Јунармијом и већ смо отворили такве у Шчелкову, Серпухову, Сергијевом Посаду и Коломни, као и у парку Патриот. Сви учесници војно-патриотских клубова тамо уче апсолутно бесплатно“, истакао је Новиков.
Како је навео, 2024. године планирано је отварање још осам таквих школа у региону.
У суботу, на Дан народног јединства, на у Москви је отворена Међународна изложба и форум „Русија“, који ће трајати до 12. априла. Своја достигнућа представило је свих 89 региона, као и савезна министарства и ресори, корпорације и јавне организације. Московска област такође има штанд на изложби.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала