- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак је апсолутни владар који обара своје рекорде: „Три пута сам се вратио са ивице!“

© AP Photo / Michel EulerНовак Ђоковић Григор Димитров
Новак Ђоковић Григор Димитров - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, освојио је титулу на Мастерсу у Паризу и том приликом истакао како је остварио невероватан успех с обзиром на то да се три пута враћао са ивице јер се мучио са стомачним вирусом.
Изгубио је сет против Талона Грикспора, Холгера Рунеа и Андреја Рубљова. У сва три меча Новак Ђоковић имао је болну гримасу на лицу, мучио се са стомачним вирусом и непристојном публиком, али знао је да фокус мора да му остане на циљу.
Новак Ђоковић и Григор Димитров - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2023
СПОРТ
Григор плакао, Новак га тешио: Извини, није лако изгубити финале /видео/
А циљ је био да противницима докаже да је непобедив и успео је! Увидео је то Григор Димитров који је после пораза и заплакао јер је желео да пружи више, али није могао. Са друге стране мреже био је апсолутни владар Париза.
„Невероватно да сам био способан да освојим титуле после тешких услова и ситуације. Практично сам се три пута вратио са ивице, четвртак, петак и субота, био сам близу да изгубим. Некако сам успео да пронађем брзину када је било потребно“, рекао је Новак који се током турнира суочио са стомачним вирусом због ког у претходним мечевима никако није успевао да пружи свој максимум.
Српски ас седми пут у каријери подигао је пехар у француској престоници по чему је најуспешнији у историји тениса, а то је био и са шест титула па је тако само побољшао свој рекорд. Такође, оборио је и свој рекорд по броју Мастерс трофеја јер је дошао до јубиларног броја 40.
Новак је у девет финала славио седам пута, а и раније је у француској престоници држао чак неколико рекорда.
Осим највише титула, има и највише финала, највише узастопних титула (три), као и највише узастопних финала ( по три у два наврата). Новак је тенисер са највише мечева (55) и победа (17) у Паризу, као и са највише победа у низу.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2023
СПОРТ
Непобедиви Новак је седми пут шампион Париза!
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2023
СПОРТ
Међедовић: Новак ми помаже на све могуће начине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала