- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Фестивал руског филма од 10. до 13. новембра у Београду и Новом Саду

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаФилмска трака
Филмска трака - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2023
Пратите нас
Фестивал руског филма биће одржан од 10. до 12. новембра у Београду, односно до 13. новембра у Новом Саду, у оквиру ког ће бити приказана и руско-српска комедија "Наши" редитеља Јурија Суходољског, најавили су данас организатори из агенције Роскино.
Филм "Наши" је продукција руског Артконтинента и српске куће Апарте, у коме заљубљени пар долази у прелеп хотел у Сочију, али дугоочекивани одмор ремети присуство бившег у суседној соби, а играју од српских глумаца Данијел Ковачевић, Ксенија Репић, Ђорђе Марковић и Михаило Лаптошевић, каже се у саопштењу.
Суходољски је поручио да је његов филм "снимљен са великом љубављу према српском народу, који говори о свему ономе што нас вековима повезује, по чему смо слични и по чему се разликујемо једни од других".
"Мислим да ће публику привући и дивна љубавна прича и одлични српски глумци. Тренутно припремамо приказивање овог филма на светским фестивалима, тражимо дистрибутере и планирамо учешће на филмским тржиштима. Поред тога, у плану је и снимање наставка", навео је Суходољски.
Како је најављено, у оквиру фестивала у Београду филмови ће бити приказивани у "Руском дому“ и у МТС дворани, као и у Културном Центру Новог Сада, преноси Танјуг.
Други Фестивал руског филма доводи драму "Снигир“ редитеља Бориса Хлебнјикова о посади рибарског брода захваћеног јаком олујом, док породична комедија "Какав отац такав син“ Ивана Сосњина говори о наставнику географије коме отуђени син поклања за рођендан свој стари паметни телефон.
Ту је и тинејџерска комедија о младости и одрастању "Усијана глава Џејн“ редитеља Ивана Капитонова, познатог по хорор филмовима, а за најмлађе је предвиђен анимирани "Меда Бум!“, у коме пљачкаш сакрива украдени рубин у плишаном медведићу, који захваљујући његовој магији оживи.
Како је најављено, Роскино у децембру уз подршку Министарства културе Русије планира одржавање Дана српског филма у Москви и Санкт Петербургу, а биће организован и долазак српских продуцената у оквиру пројекта "Филминг локејшнс ин Русиа“, односно промоције руских региона као филмске локације.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала