- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Русија спремна за прагматичан дијалог са Западом

© Sputnik / Наталья СеливерстоваЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2023
Пратите нас
Русија остаје спремна за прагматичан дијалог са западним земљама ако оне заиста буду узимале у обзир руске интересе, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров, говорећи на догађају друштва „Знање“ у оквиру Међународне изложбе и форума „Русија“.
„Истовремено, остајемо отворени за прагматичан дијалог са западним земљама ако покажу спремност да наше интересе узму у обзир делима, а не речима и да комуницирају на основу обостране користи и узајамног поштовања“, рекао је он.
Лавров је додао да ће оне пре или касније схватити бесмисленост садашње антируске политике.
„Питање није за нас, већ за садашњу генерацију лидера пре свега европских земаља, који су очигледно изгубили стратешку визију и слепо прате траг катастрофалне америчке политике“, додао је Лавров.
Он је додао и да су напади западних земаља на православље и организације руских сународника у иностранству достигли невиђене размере.
„Желео бих да напоменем да наши сународници, велика већина њих, заиста раде у фронтовским условима. Невиђени су напади на организације наших сународника у САД, Канади и земљама Западне Европе“, рекао је министар.
У новом издању емисије „Мој поглед на Русију“ погледајте какву визију о новом светском поретку има Владимир Путин, а какву Џозеф Бајден:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала