- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Натерајте га да преговара: Француски политичар се обрушио на Зеленског

© AP Photo / Efrem LukatskyУкрајински председник Владимир Зеленски
Украјински председник Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2023
Пратите нас
Лидер француске странке „Патриоте“ Флоријан Филипот критиковао је украјинског председника Владимира Зеленског због одбијања да води преговоре са Русијом о окончању сукоба и позвао је ЕУ да га подстакне на такав корак.

„Шта хоће, да жртвује свој народ 'до последњег Украјинца', као што говоре неоконзервативци? Чак и ако главнокомандујући украјинске војске признаје да је све изгубљено! Чак и када његови саветници говоре новинарима да је Зеленски полудео и тврдоглав! Када чак и земље НАТО почињу да преговарају са Русијом, како је саопштила ТВ 'Ен-Би-Си'? Зауставимо крвопролиће, престанимо да шаљемо милијарде евра, хајде да натерамо њега и милитантне лудаке, који људе доводе до самоубиства, да се приберу!", написао је Филипот на друштвеној мрежи „Икс“ (бивши Твитер).

Телевизија „Ен-Би-Си“ раније је саопштила да су САД и Европа почеле да разговарају са Украјином о могућим мировним преговорима са Русијом и о томе од чега би Кијев, можда, морао да одустане ради постизања компромиса.
Међутим, Зеленски је касније рекао да нико од америчких и европских лидера не врши притисак на њега да преговара са Русијом.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2023
РУСИЈА
Путин у Украјини кува „америчко-западну“ жабу, али неће да „заложи“ прејако /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала