- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин је извукао Русију из понора и вратио јој достојанство

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин током церемоније инаугурације у Кремљу
Председник Русије Владимир Путин током церемоније инаугурације у Кремљу - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин извукао је Русију из провалије у којој се налазила тешких деведесетих година прошлог века и вратио је земљи достојанство, изјавила је председница Савета федерације Русије Валентина Матвијенко.
Она је подсетила да су 1990-их касниле плате и пензије, а било је и незапослености.
„Деведесетих смо висили над провалијом. Захваљујући искуству, такту и дипломатији нашег председника, корак по корак је почео да извлачи нашу земљу из пропасти. За 23 године смо схватили да смо засебна цивилизација, јединствена у свету. Он је нашој земљи вратио достојанство“, казала је Матвијенко на форуму „Знање. Први“.
Такође је истакла допринос руског лидера обнављању одбрамбене способности Русије.
Говорећи о значајним догађајима у новијој историји Русије, Матвијенко је посебно истакла уједињење Крима и нових региона са Русијом, као и народно гласање о изменама и допунама Устав Русије 2020. године.
„Измене које је подржала апсолутна већина наших грађана ојачале су наш суверенитет, утврдиле приоритет националног законодавства над међународним“, оценила је она.
По њеним речима, историјски догађај за савремену Русију било је и усвајање Националне стратегије безбедности Русије, као и објава председника Русије да земља поседује ултрамодерно наоружање.
У новом издању емисије „Мој поглед на Русију“ погледајте какву визију о новом светском поретку има Владимир Путин, а какву Џозеф Бајден:
Председавајућа Савета Федерације Русије Валентина Матвијенко  - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2023
РУСИЈА
Председница Савета Федерације: У Русији је неопходно формирати министарство среће
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала