- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Сваки покушај хапшења Додика је крај БиХ“: Министар безбедности одговорио министру полиције

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2023
Пратите нас
Министар безбедности у Савету министара БиХ Ненад Нешић поручио је федералном министру унутрашњих послова Рами Исаку да нико неће хапсити председника Републике Српске Милорада Додика и да Федерална управа полиције (ФУП) нема шта да тражи на територији Српске.
Нешић је то поручио након што је Исак изјавио да ће Додик бити ухапшен ако Суд БиХ то затражи од Федералне управе полиције (ФУП).
"То можемо решити у пар сати. То је мој став и став мојих људи", рекао је Исак у ТВ дуелу на сарајевској Хајат ТВ. Навео је да се Додик мора одазвати на сваки позив Суда БиХ.
Нешић је одговорио да су Тужилаштво и Суд БиХ покренули једну врсту државног удара процесом против Додика.
"Додик се одазвао Суду да би увидео да ли је судство независно", рекао је Нешић у ТВ дуелу.
Поручио је да ће Додик бити још дуго на власти и истакао да ФУП неће бити ни у прилици да ухапси председника Републике Српске.
"Ако крене неко оружано на нашег председника, ми смо спремни да га бранимо. То је крај БиХ какву је ми знамо. Сваки покушај лишавања слободе Додика је крај БиХ. То би довело до тектонских поремећаја. У овом тренутку БиХ, њен Устав и Дејтон штите српски политичари. Ми се залажемо да нема никаквих странаца, ни високог представника, нити страних судија. Кристијан Шмит није именован у Савету безбедности. Он није легитиман. Он је обичан мигрант овде", рекао је Нешић.
Каже да Шмит ради на разградњи БиХ какву познајемо.
"Његова безбедност није угрожена, али он није високи представник, нема легитимитет. Сутра ћу тражити од директора Службе за послове са странцима одговор да ли је Шмит за њега високи представник или је мигрант", најавио је Нешић, пренела је РТРС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала