- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда може, Бахар мора – спремио је „отписаног“ за Немце

© AP Photo / Matthias SchraderЦрвена звезда Лајпциг
Црвена звезда Лајпциг - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2023
Пратите нас
Црвена звезда од 21 сат у својој „неосвојивој тврђави“, бије против Лајпцига можда и најважнију битку када је европска судбина у питању. Израелац Барак Бахар који је опоменут жутим картоном од Делија због бледих резултата, наредиће офанзиву на Немце у 4. колу Лиге шампиона, а очекују се корекције у саставу у односу на меч на Ред Бул Арени.
„Угашена“ је ратоборна Звезда релативно лако у Лајпцигу (3:1) у мечу трећег кола Лиге шампиона. Воља и жеља били су присутни, изостао је резултат, што овога пута не би смео да буде случај.
Разлога је више, а први и основни јесте да шампион Србије који ове сезоне „штуца“, за шта је опоменут тренер Барак Бахар, има никад скупљи тим и игра на свом терену, на ком су падали куд и камо већи тимови од Лајпцига.
Јуче је био „Павковдан“, дан када је Милан Павков са два гола нокаутирао, испоставиће се новог првака Старог континента у сезони 2018/19.
Од тада је прошло пет година и Звезда чека нови скалп и управо би Лајпциг то могао да буде. Али, претходно ће Барак Бахар морати да изнедри „чаробну формулу“, као што је то учинио са Макаби Хаифом када је срушио велики Јувентус.
Звезда од Фиорентине нема меч којим може да се похвали да је некога надиграла, разбила... Надвио се вео сумње да ли је Бахар, који је доведен с орелом свеца и мађионичара, право решење и да ли он може да направи са Звездом оно што је претходно радио у Израелу са Бер Шевом и Хаифом...
За то чудо и тај скалп, биће му потребни ратници и уметници, како би „пребили“ и надиграли опасно утегнуте и дисциплиноване Немце, који су стационирани на другом месту Групе Г иза савршеног и максималног сувереног владара Европе – Манчестер ситија.
Јасно је да се Звезда бори за трећу позицију и Лигу Европе са Јанг Бојсом, тешко је поверовати да после освојеног бода из уводна три кола овај тим може више, али... Чуда су могућа, а потенцијалн три бода против Лајпцига би драстично променила ситуација и могла би да преокрену комплетну сезону црвено-белих која се за сада, не одвија онако како су Звездан Терзић, Митар Мркела и остали желели када су доводили Бахара.
Челси - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2023
СПОРТ
Да ли је „лондонско лудило“ сервирало најлуђи меч у историји фудбала?!
Израелац ће по свој прилици искористити „осовину“ тима са Ред Бул Арене за практично реванш меч са Лајпцигом, али ће бити неколико промена у стартних 11.
„Кец“ је сигуран, ту нема промене и међу стативама ће се наћи Омри Глазер ,који је у Немачкој био најсветлија тачка Звезде у том поразу 3:1.
Очекује се да би дефанзивни трио требало да чине Насер Ђига, Александар Драговић и Милан Родић, док би испред њих требало да дејствују два винг-бека Срђан Мијаиловић и Владимир Лучић, који ће имати другачију улогу у односу на мечеве када је је играо класично лево крило. Сада ће имати много више обавеза по тој левој страни, са више дефанзивних задатака, док ће му леђа чувати Родић.
Двојица задњих везних биће Марко Стаменић и Корејац Хванг Ин Бом, најскупље плаћени фудбалер у историји српског фудбала. Мада, треба оставити простора и да се међу 11 нађе и Гелор Канга, који је почео меч против Радника прошлог викенда. Само Бахар зна да ли ће Габонцу ког је олако отписао па вратио у тим, пронађи улогу за Лајпциг.
Испред четворке „у вези“ биће усамљени Мирко Иванић, док би „оштрицу“ Звездиног напада требало да предводе Жан Филип-Красо и Осман Букари у чију брзину се управо узда Бахар.
Управо би та промена у односу на меч са Лајпцигом у Немачкој требало да буде Красо, од ког се очекује да лоптама „храни“ брзањца Букарија, који ће бити највећа претња по тим Марка Розеа.
Звезди меч са Лајпцигом није бити и не бити, јер Јанг Бојс иде на ноге Ситију и тешко је очекивати да на Етихаду може до бодова. Али, поменути сусрет дефинитивно би могао да буде прекретница за Звездину бледу сезону, јер никад скупљи тим који је добио Бахар под хитно мора да се тргне из летаргије у коју је запао како би могао да се нада европском пролећу и новој титули у Суперлиги.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
УЕФА лого - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2023
СПОРТ
УЕФА донела две одлуке за дуел Звезде и Лајпцига
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала