- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Мандић: Снажно ћу се залагати да градимо мостове између Црне Горе и Србије

© AP Photo / Risto BozovicПредседник Скупштине ЦГ Андрија Мандић
Председник Скупштине ЦГ Андрија Мандић  - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2023
Пратите нас
Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић поручио је да ће се снажно залагати да штити интересе црногорских грађана и да гради мостове између Црне Горе и Србије.
Како је саопштено из Скупштине, Мандић је разговарао данас са отправницом послова Амбасаде Србије у Црној Гори Јелисаветом Чолановић.
Мандић је казао да је данашњи састанак прилика да двије земље додатно унаприједе традиционално блиске и пријатељске односе.
„Са позиције предсједника Скупштине, снажно ћу се залагати да штитим интересе грађана Црне Горе, као и да градим мостове између наше двије земље“, рекао је Мандић.
Из Скупштине су саопштили да је у разговору потврђен интерес за побољшање политичког дијалога и добросусједских односа, уз акценат да комуникација на највишем нивоу треба да допринесе оснаживању потенцијала за јачање сарадње у свим областима од заједничког интереса.
Мандић је истакао да је улога свих политичких актера да раде на помирењу у подијељеном друштву.
Он је нагласио да, уз континуирани политички дијалог, сарадњу двије земље додатно учвршћују и учестали контакти припадника два народа.
Мандић је упознао саговорницу и са предстојећим законодавним активностима, као и актуелним политичким дешавањима.
Чолановићева је честитала Мандићу ступање на дужност предсједника Скупштине.
Она је навела да је увјерена да ће Мандић радити у корист свих грађана Црне Горе и грађана Србије који живе у Црној Гори.
„Уздамо се у Вашу мудрост и вјерујемо да политичари и у Црној Гори и у Србији треба да сарађују за општу добробит“, казала је Чолановићева.
Она је подсјетила да је парламентарна сарадња неопходан фактор у међудржавном дијалогу и навела да очекује да ће Мандић посјетити Народну скупштину Србије након конституисања будућег сазива.
Из Скупштине су казали да су саговорници, поред осталог, разговарали о бројним питањима која се тичу побољашања статуса грађана у Црној Гори и Србији.
„Током састанка је изражено очекивање да ће Србија ускоро добити амбасадора у Црној Гори, што би било важно за даљу сарадњу двије земље“, наводи се у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала