- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Немац игра „игрице“ – нити је открио „инсајдера“, нити штедео речи о Србима

© AP Photo / Jan WoitasМарко Розе
Марко Розе - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2023
Пратите нас
Марко Розе, тренер фудбалера Лајпцига, пред утакмицу Лиге шампиона против Црвене звезде у Београду, изнео је низ лепих речи на рачун Србије и Срба.
Звезда и Лајпциг се састају од 21.00, у последњој шанси црвено-белих да остану у трци за пласман у осмину финала елитног такмичења.
Розе, рођен у Лајпцигу, тадашњем граду Источне Немачке, веома је расположен изашао пред медије и присетио се својих ранијих боравака у Београду.
УЕФА лого - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2023
СПОРТ
УЕФА донела две одлуке за дуел Звезде и Лајпцига
„Београд је сјајан град, а Срби сјајни људи. Градови са реком су феноменални, ово је место у каквом је уживање живети, са пријатним људима. Гостовао сам већ овде, резултат није био тако неповољан, код куће смо водили 2:0 и на крају смо елиминисани. То нас је веома изнервирало. Много је веће задовољсто играти пред навијачима који су тада остали ван капија стадиона. Пред нама је изазов, волимо фудбал између осталог и због тога што су стадиони пуни“.
Розе је навео да је имао посебне припреме за екипу.
„Постоје момци који су играли у сличној атмосфери. Играчима смо покушали да пренесемо однос клуба и навијача, да се Звезда воли овде, а да стадион има посебну енергију. Не треба то да нас излуди, већ да нас радује. Морамо да се супроставимо томе ако желимо да опстанемо. Мораћемо да спречавамо контранападе, али Звезда мора да победи ако жели да има још неку шансу. Сигурно ће са навијачима бити храбри, покушали су и у Лајпцигу да нам се супротставе. Против Јанг Бојса је било дивље, то је нешто што ће поновити, морамо да задржимо хладну главу“, истакао је Розе.
Како је говорио раније да је пред утакмицу у Лајпцигу имао „инсајдера из Партизана“, ни сада није желео да говори о његовом идентитету.
„Не, не, није ми помогао. Већ сам рекао у Лајпцигу, остаће анониман, жели да остане у Београду и да се пријатно осећа. Међу нама ће остати тајна, ми смо велики пријатељи“, истакао је Розе.
Дуел Звезде и Лајпцига пратите уживо уз Спутњик спорт у уторак од 21.00.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Челси - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2023
СПОРТ
Да ли је „лондонско лудило“ сервирало најлуђи меч у историји фудбала?!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала