- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Данил није преболео пораз од Новака: „Био сам тврдоглав“

© AP Photo / Frank Franklin IIДанил Медведев и Новак Ђоковић
Данил Медведев и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2023
Пратите нас
Данил Медведев, руски тенисер, одиграо је и четврти турнир од УС Опена, али и даље није заборавио на финале последњег Гренд слема у години у ком га је победио Новак Ђоковић, најбољи тенисер света. Месец и по дана касније Данил и даље тражи своје грешке, а главни проблем види у својој тврдоглавости.
Фраза која каже да се на грешкама учи често је применљива у спорту, сложио би се са тим и Данил Медведев који верује да би сада из овог угла знао да је против Новака Ђоковића у финалу УС Опена требало да промени тактику.
„Можда бих узео сет, али не знам за меч. Што се тиче позиције како да одговорим Новаку у будућности, онда да. То су тениске ствари. Посебно против доброг играча на сервису у мрежи, ако иде на спољну страну, на мој форхенд, можда ће освојити три од четири или четири од пет поена“, рекао је Медведев који је из пораза схватио одређене појединости.
Једна од кључних разлога за пораз Медведев види и у томе што је био тврдоглав.
„Имате моменте, 30:30 или 30:40, где би он био под притиском да сам успео да одговорким. Не треба вам брејк сваки пут, потребан вам је повратак у прави час. Нисам био у стању да му одговорим како сам желео, али сам током меча веровао да могу. После меча сам помислио како сам био превише тврдоглав. Требало је нешто да променим. Али да сам променио, нисам сигуран да бих га добио. Веома је компликовано“, закључио је Медведев.
Руски тенисер у прошлости је ипак знао да победи Новака и то на истом месту као што је то био случај у финалу 2021. године.
Медведев је играо на турниру у Бечу, а потом и у Паризу, док ће финиш сезоне и прилику да се поново састане са Ђоковићем имати на Завршном такмичењу у Торину.
Дарко Рајаковић - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2023
СПОРТ
Снажна људска конекција Рајаковића и „лудог Србина“: Угледам се на њега и Жељка Обрадовића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала