- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.
Звезда - Лајпциг - Sputnik Србија

Звезда поражена од Лајпцига у Београду

Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде поражени су у четвртом колу Лиге шампиона на свом терену од Лајпцига резултатом 2:1, чиме су изгубили шансе да се пласирају у осмину финала елитног такмичења.
Звезда је капитулирала већ у осмом минуту голом Симонса, у 77. је Опенда повисио на 2:0, а аутоголом Хенрихса, после центаршута Канге четири минута касније домаћи су добили наду за макар реми.
Лига шампиона - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2023
СПОРТ
Барселона изгубила, ПСЖ поражен у Милану, а Сити сигуран против Јанг Бојса
Ипак, тотална офанзива који је наредио тренер Бахар није дала резултат, гости су се бранили на све могуће начине и успели су да са пуним пленом спакују кофере за повратак из Београда.
Лајпциг иде у осмину финала Лиге шампиона, а Звезда ће у последњем колу против Јанг Бојса у гостима играти за место у Лиги Европе.
Standings provided by Sofascore
Смушено и несигурно су деловали играчи Звезде на старту утакмице, тренер Бахар је пробао са изненађењима, на терен је уместо стандардних Митровића, Стаменића и Ндиајеа послао Лучића, Кангу и Красоа и одмах се видело да те идеје неће проћи.
Лајпциг је одмах напао, највише по левој страни, прва жртва тога био је принудни деснокрилни бек Мијаиловић који је већ у шестом минуту добио жути картон, а потпуни крах одбране Звезде догодио се два минута касније.
Канга није урадио оно што и није његов посао, он никада није био нити ће бити дефанзивни везиста, а то је доказао када је допустио Симонсу да га претрчи, намести се на ивицу казненог простора и пошаље лопту у даљи угао Глазера који није могао ни да се нада одбрани.
Три минута касније Звезда је имала прву шансу, Родић је у вероватно једином излету на половину противника послао центаршут између Красоа и Букарија, а лопта је готово погодила у главу брзоногог фудбалера који је покушао на тај начин да је примири, али је свима било јасно да је то немогуће.
У 17. минуту је киксирао голман Бласвих, Иванић је покушао да дође до лопте, уклизао је ка њој, пред самим голом, али је чувар мреже гостију ипак из другог налета успео да отклони опасност и спречи изједначење.
Да је нервоза у редовима Звезде велика видело се у 20. минуту, стрелац гола Симонс је после једног трка завршио међу члановима стручног штаба домаћих, примирио га је кондициони тренер Марко Васиљевић, нешто грубљи је био помоћни тренер Вујадин Савић и судија Данијеле Орсато је показао црвени картон – Савић није отишао у свлачионицу, већ је то уместо њега урадио Васиљевић.
Уследила су два покушаја Шешка из изгледних ситуација, Глазер срећом није морао да реагује, жути картон је потом добио и индиспонирани Красо, а у 40. и 41. минуту две велике шансе имао је Лајпциг, неодговорношћу везних играча Звезде остајали су фудбалери гостију сами на ивици казненог простора, али срећом по домаће нису били прецизни.
Ситуација је достигла усијање у 44. минуту, најпре је Глазер спасао чист гол Опенде, на другој страни је Бласвих одбранио шут Букарија, али и да је Звездин офанзивац успео да га превари не би гол био признат због офсајда.
Звезда је задрхтала и у првом минуту надокнаде, Форсберг је остао сам после убацивања са левог бока у висини пенала, могао је да бира где ће шутирати, али је промашио цео гол, на олакшање навијача Звезде чији су љубимци били потпуно надиграни – 17:2 у шутевима за полувреме.
Вреди напоменути, одбрана домаћих је била на висини задатка, блокирано је чак десет удараца противника, али је велики проблем дефанзивни део везног реда, на челу са Кангом и Хваном, чији посао је више радио офанзивни везиста, Иванић, чиме је одсечена и креација Звезде у нападу.
Променио је тренер Бахар на полувремену, Мијаиловића је заменио младим Недељковићем, који се на терену појавио са повезом преко чела, док је Красо уступио место Ндиајеу – и одмахс у се промене показале корисним.
За пет минута у наставку Звезда је створила неколико одличних акција, прву је упропастио Ндиаје предугим чекањем на шут из казненог простора, Родић је затим био активан и као шутер и као асистент, а и Канга се опробао из далека.
Чим је Лајпциг добио лопту кренуо је у силовит напад, Шешко је у једном нападу имао две прилике, потом је запретио и Опенда, Глазер је одлично реаговао у свим ситуацијама, а после новог шута Симонса који је отишао поред стативе одбрана Звезде је могла мало да одахне.
Звезда је успела да наметне свој ритам у наставку, чак тројица дефанзиваца Лајпцига су до 60. минута добила по жути картон, велики број убацивања су имали играчи домаћег тима, али без успеха па је после сат времена игре мрежа немачке екипе остала нетакнута, пре свега блокадама одбране.
Јаловим нападима Звезде као да није било краја, тренер Бахар је посегао у 69. минуту за изненађујућим потезом, заменио је јединог правог креативца Иванића још једним тркачем, Олајинком, што је значило силовит притисак на дефанзиву Лајпцига и покушаје им се утрчи иза леђа.
Притисак је умало уродио плодом у 74. минуту, две шансе у истом нападу имали су Олајинка и Ндиаје, али је голман Бласвич оба пута бриљантно реаговао и сачувао своју мрежу, на разочарање навијача Звезде.
А оно је постало још веће када је у 77. минуту из класичног бункера немачки тим стигао до другог гола после бриљантног контранапада Опенде и ударца за који голман Глазер, овога пута, није имао решење.
Бахар се одлучио на тоталну офанзиву, Лучића је заменио млади Мијатовић, а у 81. минуту и срећа се осмехнула домаћима, центаршут Канге је падао у казнени простор Лајпцига, бек Хенрихс је лоше реаговао, окрзнуо је и она је завршила у мрежи, за нову наду домаћима у последњих десетак минута.
За тоталну офанзиву Звезде на терен је уместо Родића послат Катаи, а у другом минуту надокнаде Олајинка је имао огромну шансу, топовски је шутирао са петерца, али је голман Лајпцига поново био на висини задатка.
Последњу шансу Звезда је имала у четвртом минуту надокнаде, велика гужва се створила у казненом простору немачког тима, пао је Олајинка и тражио пенал, а док се размишљало о томе, млади Мијатовић се спетљао и избацио лопту у гол-аут, чиме су нестале све наде Звезде у макар реми.
Звезда наредну утакмицу у Лиги шампиона игра 28. новембра против Јанг Бојса на гостујућем терену.
Ток меча сте могли да пратите уз Спутњик:
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
22:54 07.11.2023
Крај – Пораз Звезде
Изгубила је све шансе за пласман у осмину финала Лиге шампиона.
Са Јанг Бојсом у Берну ће играти за место у Лиги Европе.
Звезда - Лајпциг - Sputnik Србија
22:53 07.11.2023
90+4' – Штета...
Олајинка је тражио пенал, сви су стали, Мијатовић је потом изгубио лопту.
22:51 07.11.2023
90+3' – Срећа!
Глазер је отишао пред гол противника, Недељковић је изнудио прекршај и спасао екипу!
22:51 07.11.2023
90+2' – Каква шанса!
Топовски је шутирао Олајинка, али голман Лајпцига брани!
22:49 07.11.2023
90' – Још четири минута
Звезда мора опет да нападне.
22:43 07.11.2023
85' – Катаи уместо Родића!
Тотална офанзива!
22:40 07.11.2023
81' – Гол за Звезду!
Канга је центрирао, Хенрихс је само окрзнуо лопту и она је отишла у мрежу!
Звезда смањује на 2:1!
22:37 07.11.2023
78' – Мијатовић на терену
Нападач уместо крилог играча Лучића.
22:36 07.11.2023
77' – Звезда прима и други гол
Из бункера силовит контранапад за Лајпциг који је реализовао Опенда.
Звезда губи 2:0.
22:32 07.11.2023
74' – Невероватно!
Бласвич брани две стопостотне прилике Олајинке и Ндиајеа у истом нападу!
22:31 07.11.2023
73' – Жути и за Лучића
Неопрезан је био млади играч Звезде.
22:30 07.11.2023
71' – Звезда иде на тотални пресинг!
Напад на последњу линију је уродио плодом, голман је морао да избаци лопту у аут после трка Олајинке.
22:28 07.11.2023
69' – Излази Иванић?!
Изненађујућа одлука, у игри је Олајинка.
22:24 07.11.2023
65' – Притисак Звезде без резултата
Одлично се брани Лајпциг, Звезда не може да пронађе пут до гола.
22:20 07.11.2023
62' – Нови низ налета!
Жесток притисак Звезде, много убацивања у казнени простор, прилично шутева, али је све блокирано.
22:18 07.11.2023
59' – Нови жути
Хенрихс је трећи дефанзивац Лајпцига са жутим картоном.
22:16 07.11.2023
57' – Штета
Неколико добрих потеза и убацивања играча Звезде, али одбрана Лајпцига добро реагује.
22:15 07.11.2023
56' – Ндиаје узима жути картон!
Лукеба је опоменут после оштрог фаула, а претходно је исту казну добио и Симакан.
22:12 07.11.2023
53' – Брани Глазер!
Поново покушај Опенде после центаршута Раума.
22:11 07.11.2023
52' – Жути и за Иванића
Поново је фаулиран Симонс.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала