Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Ценимо што Румунија остаје при ставу да не призна тзв. Косово

© Tanjug / JADRANKA ILIĆПредседник Србије Александар Вучић са председником Представничког дома Парламента Румуније Алфредом Робертом Симонисом
Председник Србије Александар Вучић са председником Представничког дома Парламента Румуније Алфредом Робертом Симонисом - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић састао се данас са председником Представничког дома Парламента Румуније Алфредом Робертом Симонисом и нагласио да Београд веома цени то што Румунија, упркос притисцима, чврсто стоји на својој позицији поштовања територијалног интегритета и суверенитета Србије.
„Високо ценимо чињеницу да Румунија, упркос снажним притисцима којима је изложена, и даље чврсто стоји на својој позицији непризнавања једнострано проглашене независности тзв. Косова, а захвални смо на подршци коју од Букурешта добијамо за напредак на нашем европском путу и наставак дијалога између Београда и Приштине, заснованог на одговорном приступу свих укључених“, објавио је Вучић на друштвеним мрежама.
Саговорници су, у веома пријатељском разговору, констатовали да билатералне односе Србије и Румуније карактерише добросуседство, традиционално пријатељство и међусобно разумевање двају народа.
Разговарајући о европским интеграцијама, председник Вучић је захвалио на подршци Румуније европском путу Србије.
Симонис је рекао да Румунија остаје чврсто на позицији поштовања територијалног интегритета и суверенитета Србије.
Двојица саговорника су истакли значај инфраструктурног повезивања Србије и Румуније, које, између осталог, захтева изградњу ауто-пута између Панчева и Темишвара, али и рад на енергетском повезивању, саопштила је прес служба председника Србије.
Општина Лепосавић - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2023
СРБИЈА
Срамна акција: Куртијеви специјалци уклонили пано „Ово је Србија“ у општини Лепосавић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала