- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бразилац зна где је дошао: „Партизан велики, а Жељко – најбољи“

© AFP 2023 / SILVIO AVILAБруно Кабокло
Бруно Кабокло - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2023
Пратите нас
Бруно Кабокло, нови кошаркаш Партизана, већ је одрадио први тренинг и биће на располагању Жељку Обрадовићу за меч са Фенербахчеом. Пред први тренинг Бразилац је открио да је знао да долази у велики клуб, а пријатељ му је како каже рекао да ће играти за најбољег тренера у Европи.
На Светском првенству у кошарци Бруно Кабокло скренуо је пажњу на себе и већ тада је било навода да је Партизан заинтересован за њега, али је проблем била Венеција са којом је Бразилац имао потписан прелиминарни уговор. После дуго натезања и чекања Кабокло је стигао у Партизан и једва чека да се покаже пред навијачима.
„За мене је Партизан посебан, знао сам да је велики клуб. Већ сам видео љубав и страст навијача, тим ме је лепо прихватио, почаствован сам“ рекао је Кабокло.
Бразилски кошаркаш током каријере наступао је за Хјустон, Мемфис, Сакраменто, као и за Лимож, Сао Паоло, Сијудад ед Мексико, Улм, али нема евролигашко искуство. Међутим, његови пријатељи познају европску кошарку па су имали поруку за њега када су чули где ће наставити каријеру.
„Кад сам потписао, много пријатеља ми се јавило са поруком да ћу играти за најбољег тренера у Европи. Већ познајем неке момке, имамо одличан тим. Веома сам узбуђен и не могу да дочекам да заиграм за овај клуб“, рекао је Кабокло.
Свестан је репрезентативац Бразила да му неће бити лако јер први пут игра Евролигу.
„Биће тешко, али даћу све од себе, надам се да могу да допринесем од старта. Бићу фокусиран да то урадим. Знам шта могу и шта могу да донесем – скокови, присуство под кошем, енергија. Увек покушавам да одиграм јако сваки меч и наставићу тако“, закључује Бразилац.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала