- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Миле Китић је поново вест у хрватском спорту

© Sputnik / YT/Wave Music TVМиле Китић
Миле Китић - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2023
Пратите нас
Протекле су године од момента када је један од најбољих хрватских играча свих времена Иван Ракитић морао да се правда хрватској јавности јер је у време играња у немачком Вердеру лумповао са саиграчем Младеном Крстајићем на наступу Милета Китића, а српски певач се поново нашао у спортским вестима у Хрватској.
На први поглед неспојиво, али ако се сетимо догађаја из немачког Бремена, јасно је да хрватски фудбалери воле да се провеселе уз српске певаче народне музике.
А и да хрватска јавност воли да им замери на томе.
Нижеразредни Фудбалски клуб Задар добио је редове у хрватским медијима јер су на тренинг њихових фудбалера упали бесни навијачи.
Разлог томе је чињеница да су победу у прошлом колу Треће лиге Хрватске над Омишем фудбалери Задра славили уз песме Милета Китића и све су то објављивали на друштвеним мрежама.
Љутити навијачи нису имали разумевања за такав начин прославе и улетели су на тренинг како би „играчима појаснили о чему се ради“.
Због напада навијача клуб се обратио и полицији, а на све то је негативно, у помало комичној изјави, реаговао градски већник у Задру Мате Лукић.
„Срамота! Поред толико наших лепих далматинских песама они пуштају Милу Китића. Видео сам снимак, нисам могао да погледам до краја од гадљивости. Клуб не сме да шаље полицију на своје навијаче! То је преседан!“, навео је љутити Лукић, а преноси портал Антена Задар.
Да ли је јасно? Па и није баш, нарочито јер Спортске новости пишу да упад навијача нема везе са Милетом Китићем већ са нарушеним односима клуба и навијача. Ако је тако, зашто се упало на тренинг после победе?
Сигурно је да никада неће бити јасно шта се ту догодило, али је једно сигурно – хрватски фудбалери неће више славити уз песме Милета Китића.
Јам Мадар - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2023
СПОРТ
Српски кум коначно разоткрио мистерију: „Играч нам је понуђен”
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала