- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокићево ново савршено вече за нову победу: Кари му се смејао – он одговорио дабл-даблом

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2023
Пратите нас
Никола Јокић повео је Денвер до четврте узастопне победе овога пута против Голден Стејта резултатом 108:105 (26:21, 27:26, 23:31, 32:27). Српски ас уписао је нови дабл-дабл и поново је био најефикаснији играч на паркету рачунајући оба тима.
За мање од пола сата колико је провео на паркету невероватни Никола Јокић уписао је 35 поена, 13 скокова као и пет асистенција.
Имао је одличан проценат шута за два поена, погодио је 13 од 17, а изостао је само шут за три који му и није превише пореметио учинак иако је погодио само једну тројку из осам покушаја. Уз све то српски „Џокер“ имао је и три украдене лопте, као и једну блокаду.
Денвер је одлично отворио утакмицу, а екипа Голден Стејта вратила се у другој деоници када су стигли до изједначења. Међутим, на паузу су Нагетси ипак отишли задовољнији .
Неизвесна трећа деоница не само да је поново донела изједначење, већ и преокрет упркос томе што је Јокић сам убацио 14 поена, али су на другој страни у тим тренуцима бриљирали Стеф Кари као и Трејс Џексон.
У тренуцима неизвесности када се играло кош за кош, Кари је направио фаул над Јокићем и дуго му се смешкао, али на крају меча ипак за осмех није имао разлога.
До самог краја трајала је драма, а иако су Нагетси на минут до краја имали пет поена предности то није било довољно за мирну завршницу. Кари је на 19 секунди до краја погодио тројку, а на крају је печат ставио Џексон са линије пенала на четири секунде до краја меча.
Српски ас највише је могао да се ослони на Џексона који је уписао 20 поена, као и на Мајкл Портер јуниора који је утакмицу завршио са 17 поена, осам скокова и две асистенције. Кари је предводио Голден Стејт са 23 поена, док је Томпсон био други најефикаснији код Вориорса са 15 поена.
Када је реч о осталим српским кошаркашима, на паркету је био само још Бобан Марјановић који је у победи Хјустона над Лејкерсима (128:94) на паркету провео шест минута, а за то време постигао је шест поена и седам скокова.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2023
СПОРТ
Геније! /видео/
Бруно Кабокло - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2023
СПОРТ
Претили смрћу, а сада прете и судом – „бег“ у Београд није крај саге
Филип Петрушев - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2023
СПОРТ
Филипа не греје Сунце ни на другој станици у Калифорнији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала