Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

После шест дана чекања на одлуку Приштине, коначно стигли лекови у Косовску Митровицу и Грачаницу

© Sputnik / Теодор АнастасијевићСтигли лекови у КБЦ Косовска Митровица
Стигли лекови у КБЦ Косовска Митровица - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2023
Пратите нас
Први камион са лековима и медицинским материјалом, који је пре недељу дана послат из централне Србије на Косово и Метохију, стигао је око 17 часова у Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици. Нешто касније лекови су допремљени и у Грачаницу.
Како јавља дописник Спутњика из Косовске Митровице, у току је складиштење инфузионих раствора који су стигли првим камионом а очекује се да стигну и шлепери са осталим медикаментима.
У јужну српску покрајину су у петак увече стигла три шлепера и то је прва пошиљка после две године и три месеца из Србије здравственим установама на Косову и Метохији, након велике дипломатске активности Београда да се превазиђу административне препреке које је наметнула Приштина.
Шлепери са медикаментима су првобитно послати на Царински терминал у Приштини, да би данас, после више од шест дана, у поподневним часовима пристигли у Северну Митровицу.

Лекови стигли и у Грачаницу

Шлепер са лековима стигао је вечерас и у Грачаницу.
Како је истакао директор Клиничко-болничког центра Приштина, са привременим седиштем у Грачаници, професор др Братислав Лазић, лекови су стигли у последњем тренутку. У болницу су стигле велике количине инфузионих раствора и других неопходних медикамената.
„Стигла је велика испорука лекова, први пут после нешто више од две године. Веома важна испорука лекова, која је стигла у задњем тренутку. Добили смо лекове који су нам најнеопходнији да можемо да наставимо са стабилним функционисањем у лечењу нашег становништва“, рекао је др Лазић.
Захвалио је Влади Србије и Канцеларији за Косово и Метохији, на уложеном труду.
„Очекујемо да ће се убудуће испоруке лекова наставити у конинуитету“, додао је др Лазић.
Напоменуо је да је КБЦ, иако више од две године није било испоруке лекова, захваљујући Србији која је о томе водила рачуна, био добро снабдевен.
„Успели смо да у доброј мери превазиђемао веома дугачак и за нас неприхватљив период без редовног санбдевања и да без застајкивања пружамо здравствене услуге становништву“, додао је др Лазић, пренео је „Косово онлајн“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала