- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Спајић о попису у Црној Гори: Влада спремна да прихвати све захтеве опозиције, осим измене датума

© AP Photo / Risto BozovicМилојко Спајић
Милојко Спајић - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2023
Пратите нас
Црногорски премијер Милојко Спајић изјавио је да су Монстат и Влада апсолутно спремни да прихвате све захтеве опозиције у вези са спровођењем пописа становништва, осим датума, јер, како је навео, нису наишли на валидне разлоге зашто би тај процес требало да се одложи.
Спајић је на питање новинара да ли ће стићи да измене Закон о попису, одговорио да је тај закон потребан првенствено ради софтвера.
„Што се тиче софтвера потребно је законско решење и мислим да има довољно времена. Конкурсом бисмо обухватили људе који нису били обухваћени са прва два позива за пописиваче. Допунићемо пописне комисије. Створили смо услове за попис који су бољи него они 2011. године“, рекао је Спајић.
На питање о синоћњем наставку дијалога са опозицијом, Спајић је одговорио да попис ретко где изазива оволику пажњу јавности.
„Имамо дубоко подељено јавно мњење. Покушавамо да правимо мостове и желимо да дођемо до решења прихватљивог за све. Ако постоји политичка воља да се иде у другом правцу, не можемо ништа да урадимо по том питању“, казао је Спајић, пренеле су „Вијести“.
Јаков Милатовић - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2023
РЕГИОН
Милатовић: На попису ћу се изјаснити као Црногорац, а говорим српским језиком
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала