- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бројеви не лажу – Митар је убојит као никад до сад!

© AFP 2023 / -Александар Митровић
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2023
Пратите нас
Александар Митровић, нападач Ал Хилала и најбољи стрелац у историји репрезентације Србије, постигао је импресивних 11 голова на претходних седам утакмица у свим такмичењима.
Незаустављив је шпиц клуба из Ријада и немилосрдно терорише противничке голмане, дефанзивце и мреже.
У изузетно битном тријумфу Србије над Црном Гором (3:1) на стадиону „Рајко Митић“, са два гола трасирао је Орловима пут ка дуго очекиваном и жељеном Европском првенству у Немачкој идуће године.
Горе од црногорских „соколова“ који су атерирали у српској престоници прошао је Мумбај Сити, ком је Митровић у двомечу азијске Лиге шампиона дао чак четири гола, у убедљивим победама АЛ Хилала над индијским тимом (0:2, 6:0), за прво место свог тима у Групи Д, испред Навбахора који такође има десет бодова после четири одиграна кола, док Мазандаран има три, а Мумбај је прежаљен и без бодова с гол-разликом 0:13.
Александар Митровић после четири одиграна кола дели друго место на листи стрелаца са Лабом из Ал Аина, обојица су у пет наврата погађали у мету, док је Андеросон Талиска из Ал Насра лидер са шест голова.
Ал Хилал који је доживео жесток ударац и остао је најмање шест месеци без Бразилца Нејмара ком су страдали предњи укрштени лигаменти колена и менискус, први је на табели саудијске ПРО лиге и после 12 одиграних кола не зна за пораз уз учинак 10-2-0.Највеће заслуге за такав низ и резултат иду управо на адресу Србина који је импресиван и са девет голова други је стрелац иза Кристијана Роналда који је на коти 12.
Погађао је Александар Велики против Ал Калеје, Ал Ахлија и Ал Фатеха, док је у купу краља Саудијске Арабије у двобоју са Ал Хаземом био двоструки стрелац, и када се све сабере то је импознатна бројка од 11 голова на последњих седам утакмица.
Прилику за продужетак импресивног низа 28-годишњи центарфор из Смедерева имаће већ у суботу од 16 часова када Ал Хилал у Ријаду дочекује Ал Тавон у првенству Саудијске Арабије.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2023
СПОРТ
Влаховић и Костић научили саиграче – Новак осваја титулу!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала