- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Роман Нине Савчић „Власник свега нашег” објављен на руском језику

© Фото : Спутњику уступио АрхипелагКњига "Власник свега нашег" Нине Савчић на руском језику
Књига Власник свега нашег Нине Савчић на руском језику - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2023
Пратите нас
Роман Нине Савчић „Власник свега нашег” објављен је на руском језику у издању издавачке куће „Алетеја“ из Санкт Петербурга и „Фикс фокуса“, у преводу Софије Алемпијевић.
За роман „Власник свега нашег“ Нина Савчић је добила Награду „Исидора Секулић“ за најбољу књигу објављену у 2019. години.
Јунакиња романа, који је објављен у издању „Архипелага“, неочекивано добија посао у тајанственом институту на ободу Београда у коме постаје библиотекарка на замени.
Одлазећи на посао, убрзо схвата да је реч о посве необичној библиотеци, да су људи који раде у том институту повезани тајанственим везама, а да права природа тог института њој остаје недокучива.
На том месту започиње кошмар у коме јунакиња покушава да разлучи шта је сан а шта јава.
„Власник свега нашег“ је, према речима издавача, изврсна и сугестивна прича о губитку аутентичности у свету у коме ништа није као што изгледа, чак ни књиге, ни библиотеке:
„Улазак у систем, оличен у овом случају у институту, јесте метафора света у коме живимо и у коме покушавамо да разумемо околности властитог живота. Читалац романа 'Власник свега нашег' суочава се с мајсторским приповедањем и с важним питањима које потресају саме основе његовог света. Ко је власник свега нашег? Шта ми све имамо? Чији је наш свет? Где смо ми у свом животу? То су само нека од питања с којима читамо роман Нине Савчић“.
Рођена у Београду, Нина Савчић је књижевница, ликовна уметница, теоретичар културе и медија, дизајнерка и колумнисткиња.
Објављује приче, песме за децу, текстове из области филма, књижевности, језика. Излагала на самосталним и колективним изложбама колаже, асамблаже, аквареле, гваш. Ради графички дизајн и дизајн ентеријера.
После „Власника свега нашег“, „Архипелаг“ је објавио и роман Нине Савчић „У ланцима“.
Вида Огњеновић  - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2023
КУЛТУРА
„Поетеса“: Нова књига Виде Огњеновић о Милици Стојадиновић Српкињи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала