- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Грађани Србије бесплатно могу исправити техничке грешке у катастру

CC0 / Pexels / Компјутер
Компјутер - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2023
Пратите нас
Републички геодетски завод (РГЗ) саопштио је да грађани уколико примете техничку грешку у катастру насталу прекуцавањем, могу да реагују одмах и бесплатно је отклоне.
Како се наводи, уколико се грешка открије у року од осам дана од њеног настанка грађани могу да поднесу жалбу и грешка се одмах у самој служби исправља, док се за грешке које се примете након дужег временског периода, поднесе захтеви за исправку путем електронске услуге е-Примедбе на сајту РГЗ.
Наглашава се да су обе опције потпуно бесплатне и не захтевају ангажман адвоката или геодетске организације и у складу су са законским регулативама.
„Ово је бесплатан, транспарентан и ефикасан процес који омогућава грађанима да остваре своја права изузетно брзо, односно да реше своје административне проблеме без икаквих трошкова“, наводи се.
РГЗ истиче да су техничке грешке у катастру настале прекуцавањем скоро па немогуће и на нивоу су статистичке грешке, али уколико се ипак појаве, грађани имају могућност да реагују одмах након њиховог откривања потпуно бесплатно.
Београђани на обали Дунава у Београду - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2023
ЕКОНОМИЈА
Приватна пензија у Србији на дугачком штапу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала