- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Кантуаторка Христина објавила концептуални албум о усамљености

© Sputnik / Радоје ПантовићХристина Вуковић
Христина Вуковић - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2023
Пратите нас
Београдска поп кантауторка Христина Вуковић објавила је концептуални деби албум "Бедем", који говори о усамљености и отуђености, за ПГП РТС и Кроација рекордс, саопштили су данас издавачи.
„Свака песма је као једно мало поглавље, једна мала перспектива о тим разноразним бедемима који нас окружују и о својеврсним 'зидовима', које градимо око себе, а који су главни мотив за сам албум“, рекла је Вуковићева.
Албум су претходили синглови и спотови „Децембар“, „Касним“, „Сами заједно“ и „Усамљени људи“, а Вуковићева је истакла да је „Бедем“ „прича о путовању кроз себе, у девет песама“.

„Надам се да ће бити препознато оно што сам желела да дочарам, поручим, укажем и евентуално - понудим наду или самоспознају. Моје песме су углавном изузетно личне, кантауторски сам настројена и то значи да песме произлазе из мојих аутентичних, личних стања“, рекла је Вуковићева.

Према њеним речима, „музика може да буде и медиј да се прича о неким дубљим темама и стварима“, и зато се труди да о томе говори.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала