Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

На камиону у Вашингтону слике страдања Срба на Косову и порука: „Курти марксистички диктатор“/видео/

© Фото : Косово онлајн Kамион у Вашингтону са екраном на којој је српска застава
 Kамион у Вашингтону са екраном на којој је српска застава - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2023
Пратите нас
Улицама Вашингтона, недалеко од Беле куће и Капитола, данас је примећен камион са видео-бимом и разгласом на којем су се, уз поруке поводом обележавања Дана примирја у Првом светском рату, нашле и слике страдања Срба на Косову и Метохији, али и порука Аљбину Куртију.
Својеврсни перформанс, уз истицање симбола победе – Наталијине рамонде, слика Николе Тесле и Михаила Пупуна, док се са разгласа чуо „Марш на Дрину“, подсетио је на српско-америчко савезништво у два светска рата..
На камиону су се, међутим, поред српских и америчких застава, те честитки поводом Дана примирја, тј. како наводе, Дана победе, нашле и слике које су на Капитолу скренуле пажњу на страдање српског народа на Косову и Метохији.
Ређале су се слике разрушених српских манастира и културне баштине на Косову, више од 100 оскрнављених православних гробова. Поруке су указале да Срби на Косову живе у константном страху јер се стално хапсе, туку, плаше лажним оптужбама Приштине... Подсећа се и да је два српска дечака на Бадње вече ове године ранио активни припадник безбедносних снага, који је на слободи.
На камиону се појављивала порука и премијеру привремених институција у Приштини – „Курти марксистички диктатор“. Камион је примећен током дана, а према информацијама са друштвених мрежа, организатор је српска дијаспора у САД.
Подсетимо, недавно је у Вашингтону, у организацији Амбасаде Србије у САД, одржана тродневна конференција о Косову и Метохији, уз учешће великог броја представника српске дијаспоре из целе Америке.
Америчка застава - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2023
СРБИЈА
Ово је већ лудило: Један Американац дошао на Косово и тврди да Срби нешто морају да прихвате
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала