- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

У току други круг надметања за закуп државног пољопривредног земљишта у Србији

Њива - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2023
Пратите нас
Управа за пољопривредно земљиште објавила је да је у неколико градова и општина у Србији у току други круг надметања за закуп пољопривредног земљишта у државној својини.
Како се наводи на сајту те управе, расписани су јавни огласи за закуп пољопривредног земљишта на 15 до 30 година у општини Сечањ, Врању, Параћину, Житишту, Пожаревцу, Тутину, Ковину, Ваљеву, Александровцу и Сокобањи.
У Сечњу се у закуп нуди око 2.930 хектара државног пољопривредног земљишта, а рок за пријаву је 13. новембар.
Период закупа је 15 година, осим за две површине, једне од 2,7895 хектара у катастарској општини (КО) Неузина и друге од 1,9987 хектара у КО Јарковац које су опредељене за давање на коришћење у непољопривредне сврхе за производњу енергије коришћењем обновљивих извора енергије Сунца и оне се дају у закуп на 30 година.
У Врању се у закуп нуди 1.200 хектара државног пољопривредног земљишта на 15 година, а заинтересовани пољопривредни произвођачи своје понуде могу послати до 15. новембра у 15 часова.
У Житишту је остало нешто мање од 200 хектара државног пољопривредног земљишта за други круг надметања и оно се нуди на 15 година, осим земљишта у КО Банатско Карађорђево, где је предвиђен период закупа годину дана,
Рок за пријаву у Житишту истиче 16. новембра у 15 часова.
Други круг надметања оглашен је и у Великом Градишту и у овој општини је преостало око 397 хектара државног земљишта за закуп, а осим 14,5623 хектара земљишта у КО Пожежно које је предвиђено за подизање соларних електра и које се даје у закуп на 30 година, остале површине се нуде на 15 година.
Рок за пријављивање је 16. новембар у 10 часова.
Детаљније информације о условима учешћа и роковима пријављивања налазе се у објављеним огласима на сајту Управе за пољопривредно земљиште.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала