- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски новинари и чланови делегације Звезде нападнути у Задру – огласила се АБА лига

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошарка
Кошарка - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2023
Пратите нас
Извештачи српског медија Моцарт спорт и чланови делегације КК Црвена звезда нападнути су у Задру. Огласила се Звезда пред недељни меч, потврдивши да је повређен члан УО клуба, двојица новинара и један навијач. Сви су у нападу бројних маскирани хулигана претучени и доживели су озбиљне повреде.
Два одвојена инцидента у Задру без икаквог разлога или повода, нападнут је члан Управног одбора Звезде, који је био у друштву пријатеља клуба, као и двојица новинара Моцарт спорта, који су допутовали са КК Црвена звезда из Барселоне, где је екипа играла утакмицу седмог кола Евролиге.
Звезда се огласила саопштењем.
„Као клуб захтевамо хитну реакцију надлежних органа, на првом месту хрватске полиције и служби за безбедност, као и привођење нападача, јер је просто невероватно да се нападају људи који су у Задар стигли као део делегације нашег клуба, који нису имали никаква обележја клуба на себи, ниси су на било који начаин провоцирали било кога“, наводи се у саопштењу ККЦЗ и додаје:
„Посебно је симптоматично да ми као клуб из Београда већ имамо информације да оба напада повезује иста особа (возач таксија) који је са аеродрома превозио и новинарску екипу, и члана нашег Управног одбора. Због свега наведеног, а могуће и као последица отвореног писма навијача Задра које је потпуно непотребно подигло тензију, као и свега што се дешавало током суботе у Задру, КК Црвена звезда и званично је тражио да се утакмица у недељу игра без присуства публике – јер нам увертира од суботе, када је без икаквог разлога почео својеврсни лов на људе из делегације нашег клуба, наговештава да услови за одигравање утакмице неће бити регуларни“, закључује се у саопштењу Звезде.
Убрзо после Звезде огласила се и АБА лига, чије саопштење такође преносимо у целости.
„После шокантних сцена које су се догодиле у Задру у суботу увече и напада на новинаре и чланове делегације Црвене звезде, пред седму рунду утакмице АБА лиге између Задра и Црвене звезде, АБА лига снажно осуђује сваки облик насиља, као и расистичку, сексуалну, верску, националну и било коју другу врсту дискриминације. АБА лига придружује се апелима Задра и Црвене звезде према Хрватском министарству унутрашњих послова, с намером да се сви детаљи напада испитају што је пре могуће и да се организатори и извршиоци инцидента ухапсе и процесуирају у складу са законима Републике Хрватске, где су се напади догодили. У исто време, путем комуникације с клубовима и другим факторима безбедности, АБА лига ће учинити све како би се утакмица седме рунде између Задра и Звезде одиграла без иједног инцидента и да поново покажемо да је реч о изолованом случају, који баца сенку на све постулате АБА лиге и темеље на којима је основана“, истакнуто је у саопштењу АБА лиге.
Утакмица Задар – Црвена звезда заказана је за недељу од 17 часова.
Андреј Стојаковић – син Пеђе Стојаковића - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2023
СПОРТ
Српски таленти „расту“ у Америци
КК Партизан - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2023
СПОРТ
Замислите црно-љубичасти Партизан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала