- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда сломила Задар – после инцидента црвено-бели у Београд носе победу

© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићРокас Гедраитис
Рокас Гедраитис - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2023
Пратите нас
После инцидента приликом ког су хрватски хулигани напали члан Управног одбора црвено-белих и двојицу извештача, кошаркаши Црвене звезде успели су да савладају екипу Задра у седмом колу АБА лиге резултатом 81:74 (23:24, 22:19, 25:11, 11:20).
Није било лако ни кошаркаши Звезде ни домаће тиму да изађу на паркет дворане „Крешимира Ћосића“ после вести о нападу на члана Управног одбора београдског клуба, новинара и репортера, али срећом утакмица је протекла у спортској атмосфери што се после ружних вести чинило да ће бити и важније од исхода меча.
Црвено-бели нервозно су ушли у утакмицу, екипа Задра деловала је мотивисано, а једини „кривац“ због ког домаћи тим није успео да значајније поведе био је сјајни Рокас Гедраитис који је само у првој деоници убацио 11 поена.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2023
СПОРТ
Српски ас из угла саиграча: „Јокић никада не лети превисоко“
Задар је на краку паузу отишао са минималним вођством, а предност су сачували све до друге половине друге деонице, када се Звезда потпуно разбудила. Уследила је серија од 11:0 црвено-белих, а иако су кошаркаши домаћег тима успели да смање заостатак, Звезда је на паузу отишла са предношћу од два поена.
Све је слутило на неизвесну завршницу, али демантовали су то црвено-блеи који и у трећој деоници праве серију овога пута од 10:0. На два минута до краја поново нижу поене кошаркаши београдског тима и стижу до двоцифрене предности од 17 поена.
Уз Гедраитиса, изузетно је расположен био је Јаго Матеус који је погодио четири од пет тројки! Расположени Бразилац две тројке дао је у последњој деоници, чиме је постепено гасио наду домаћег тима.
Успели су на кратко кошаркаши домаћег тима да смање разлику на једноцифрен број поена, међутим нису имали времена да озбиљније запрете Звезди која у Београд доноси победу.
Гедраитис је меч завршио са 19 поена, четири скока и једном асистенцијом и тако је уједно био и најефикаснији играч меча, док је најбољу партију у екипи Задра пружио Лука Божић који је имао дабл-дабл учинак са 18 поена, чак десет скокова и пет асистенција.
Навијачи КК Задар - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2023
СПОРТ
Мета „нацртана“ на аеродрому, сумњиви таксиста и знак за напад: „Где сте, четници“
Небојша Човић - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2023
СПОРТ
Човић из Задра о нападу на Србе: „Да се десило у Београду, Хрвати би тражили санкције“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала