- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новаков највећи ривал у групи је импресиван – Грк поражен као да је аутсајдер

© AP Photo / Adam HungerЈаник Синер Саша Зверев УС Опен
Јаник Синер Саша Зверев УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2023
Пратите нас
Завршни мастерс у Торину отворили су Јаник Синер и Стефанос Циципас, а Италијан је лако савладао грчког тенисера у првом мечу Зелене групе резултатом 6:4, 6:4 чиме је и потврдио да је главни конкурент Новаку Ђоковићу за прво место у групи.
Одлични Јаник Синер има успешну сезону и четврти је по реду обезбедио учешће на завршни мастерс што га чини тенисером који је један од фаворита за завршницу.
Потврдио је то италијански тенисер у мечу са Стефаносом Циципасом коме није допустио ниједну брејк лопту за цео меч који је трајао сат и 26 минута.
Синер је у знатно бољој форми, али с обзиром да је у прошлости три пута губио од Циципаса очекивао се нешто бољи отпор Грка. Уместо тога, Синер је у петом гему првог сета стигао до брејка који је сачувао до краја без велике претње од стране противника оси у десетом гему када је Циципас први пут освојио три поена на његов сервис.
У други сет Јаник је ушао још боље, одмах је почео да врши притисак и успео је већ у првом гему да одузме сервис Циципасу, а могао је и до убедљивије предности, али је у трећем гему испустио три брејк лопте.
До краја сета Грк је на сервис италијанског тенисера успевао да узме само по један поен што је јасан показатељ Синерове доминације који је посебно мотивисан јер игра пред својом публиком.
Победа од 2:0 такође је важна за Синера јер се у случају подједнаког броја бодова у групи гледају и сетови.
У другом мечу Зелене групе састају се Новак Ђоковић и Холгер Руне од 21 час.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала