- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Преокрет против Фенера, али не и против Игокее – Партизан поразила „киша тројки“ у Београду

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлекса Аврамовић
Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2023
Пратите нас
Кошаркаши Партизана поражени су на свом терену у седмом колу АБА лиге од Игокее резултатом 89:91, свега неколико дана пошто су на истом месту успели да савладају Фенербахче у Евролиги.
Партизан је меч у европском такмичењу добио преокретом после „кише тројки“ ривала, али то није могао да понови у регионалном такмичењу.Игокеа је убацила 14 тројки, по пет у другој и трећој деоници када је стечена велика разлика коју црно-бели нису успели да сустигну до краја дуела.
Ниједан тим није заблистао на самом почетку утакмице, али брже су у ритам ушли кошаркаши Игокее који су уз две везане тројке стигли до предности коју су сачували до краја прве деонице.
Партизан је остао у потпуности успаван и у наредној четвртини, а гости су знали да искористе сваку прилику и врло брзо успели су да дођу и до двоцифрене предности. Црно-бели дали су четири, а Игокеа чак пет тројки.
Уписао је своје прве поене Бруно Кабокло, али њима није успео да поремети противнички екипу која је за полувреме Партизану дала 48 поена, док су црно-бели заустављени на 34!
Мучење за црно-беле се само наставило, а онда као да није било доста уследила је серија гостију од 12:0 и то серија која је направљена са четири везане тројке! Погађали су Муди, Танасковић и Јеремић и тиме је Игокеа стигла до великих плус 21.
Успели су кошаркаши домаћег тима да убаце пет тројки, али нису им помагале ни оне јер је цео тим деловао потпуно збуњено и изгубљено. Анђушић је тројком затворио трећу и тројком отворио последњу деоницу, а онда је уследила серија слободних бацања црно-белих која је успела да их „врати у живот“ ако се то може рећи за заостатак од 12 поена.
Али, да, то се може рећи јер су се црно-бели у тим моментима потпуно пробудили. Направили су серију од 18:3 и смањили на само три поена разлике!
Од готово изгубљене утакмице за Партизан меч је ушао у праву драму. На 50 секунди до краја Јарамаз краде лопту, Трифуновић стиже до коша и уписује поене за изједначење. На 35 секунди до краја Ледеј краде лопту, али црно-бели нису искористили напад.
Остало је само 15 секунди до краја меча, а драма је достигла врхунац када је морало да се скаче на лопту. Ледеј се изборио за лопту, али она је дошла до кошаркаша Игокеее који , а Муди постиже два поена.
Јеремић и Танасковић били су су најефикаснији играчи меча са 17 поена, а у екипи Партизана најбољи је био Ледеј са 16 поена, док га је са 15 пратио Трифуновић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала