- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бугарски стручњак: Путин ─ супернепријатељ из Кремља који треба да застраши Европу

© Sputnik / Sergey Guneev / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2023
Пратите нас
Покушаји ултраглобалиста да застраше Европу руским председником Владимиром Путином изгледају чудно: некадашња немачка канцеларка Ангела Меркел много пута се састала са руским лидером и морала је да схвати са каквим „чудовиштем“ има посла, сматра бугарски аналитичар Мирослав Попов.
Према његовим речима, бар 80 одсто европских грађана не схвата шта је Русија, како је дошло до рата у Украјини, какви су његови историјски и политички корени.

„Интереси глобалног Запада и ултраглобалиста принудно су створили новог непријатеља, супернепријатеља у лику Путина, или 'човека из Кремља’. Путинова политика није антикапиталистичка, она је прокапиталистичка. Он жели нормалан, уређен, рационалан капитализам који би одговарао националним интересима“, изјавио је стручњак за ТВ „Бугарска слободна телевизија“.

Оно што је још важније, истакао је стручњак, јесте да таква Путинова политика показује илузије и болести декларативно успостављеног такозваног униполарног света.
Униполарни свет је у кризи, оценио је Попов.
„Сама Европа током ових протеклих 20-30 година не напредује, већ клизи надоле, пролазећи кроз деградацију у политичком смислу. Тамо се намећу потпуно другачије, сулуде, уврнуте идеје“, закључио је он.
Раније је руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио да поједини политичари у западним земљама већ почињу „кроз зубе“ да признају формирање мултиполарног света.
Лавров је истакао да колективни Запад улаже све напоре да „оживи застарели униполарни модел, да натера свет да живи по измишљеном западноцентричном поретку заснованом на правилима, а да оне који се не слажу са тим правилима која нико нигде није видео, настоје да казне“.
У новом издању емисије „Мој поглед на Русију“ погледајте какву визију о новом светском поретку има Владимир Путин, а какву Џозеф Бајден:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала