- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Велика победа после језивог повратка у прошлост – Зверев поразио Алкараса у Торину /видео/

© AP Photo / Elise AmendolaНемачки тенисер Александер Зверев на УС опену 2021.
Немачки тенисер Александер Зверев на УС опену 2021. - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2023
Пратите нас
После преокрета Александар Саша Зверев, немачки тенисер руског порекла, победио је Карлоса Алкараса резултатом 6:7, 6:3, 6:4 у првом колу групне фазе завршног турнира у Торину. Саша је све забринуо када је пао у трећем сету јер је подсетио на пад са Ролан Гароса где се страшно повредио, али када се придигао Зверев је наставио да доминира.
Као фаворит је Карлос Алкарас ушао у дуле против Саше Зверева, међутим на старту није баш успеовао да правда ту улогу, а немачки тенисер руског порекла користио је прилику.
Зверев је направио брејк већ у трећем гему, али млади Шпанац брзо је успео да се ресетује и врати брејк и то на импресиван начин са нулом. Имао је прилику немачки тенисер поново да нападне Карлосов сервис, али пропустио је чак четири нове шансе за брејк.
Са друге стране, три је пропустио Алкарас, па је тако тај-брејк морао да одлучи, а у њему је сигурнији био момак из Мурсије.
Иако је на почетку другог сета слутило на то да је Карлос ушао у ритам јер је одмах стигао до прилике да одузме противнику сервис гем, тај утисак је преварио, пошто је поново први до брејка стигао Зверев.
Овога пута немачки тенисер сачувао је ту предност и остао у игри за победу.
Трећи сет почео је уједначено, међутим већ у трећем гему Саша је почео да прети, а онда је у петом гему и направио брејк. Оно што се потом догодило није било ни најмање пријатно.
Повео је са 0:15 на Сашин сервис Алкарас, а онда је немачки тенисер пао и аутоматски подсетио на пад од прошле године на Ролан Гаросу због којег је ван терена био више од пола године.
Ухватио се Зверев за главу, уплашио се да се историја не понови, али је на срећу устао и успео да приведе гем крају и то на сјајан начин јер је убацио сва четири прва сервиса.
Није пад превише пореметио Зверева који је спасао брејк лопту и на крају уписао прву победу у Црвеној групи.
Алкарасу је ово трећи везани пораз, након што га је Григор Димитров елиминисао у Пекингу, а Роман Сафијулин у Паризу.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2023
СПОРТ
Руски тенисери су светска сила
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2023
СПОРТ
Готово је! Новаку већ другог дана турнира уручен пехар /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала