- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Могу само да гледају: Американци анализирали руског „алигатора“ на изложби у Дубаију

© Sputnik / Mikhail VoskresenskiyБоевое применение российского вертолета Ка-52 в Сирии
Боевое применение российского вертолета Ка-52 в Сирии - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2023
Пратите нас
Представници америчке делегације на изложби „Дубаи ершоу 2023“ показали су интересовање за руски хеликоптер Ка-52 „алигатор“ пошто је цео свет видео његову високу ефикасност у борбеним дејствима, изјавио је генерални директор „Ростеха“ Сергеј Чемезов.
Како је рекао, не постоји ризик да ће САД моћи на тај начин да прекопирају технологије.
„Не мислим да ће (амерички) војници искористити своју посету да нам нешто украду. Као прво, то није тако једноставно: прво треба демонтирати хеликоптер, прегледати системе, технику и тако даље. Једноставно су показали интересовање за хеликоптер који учествује у борбеним дејствима. Он се веома добро показао и то је познато у целом свету“, истакао је Чемезов.
Како је објаснио, Американци су показали интересовање за модел Ка-52 јер се „Алигатор“ веома добро показао током специјалне војне операције, „што је познато у целом свету“.
„Забога, због тога смо хеликоптере и довезли овде. Не кажемо да их продајемо Американцима, али што се тиче гледања – само изволите“, рекао је Чемезов.
Подсећамо, „Рособоронекспорт“ по први пут представља у Дубаију борбени извиђачки јуришни хеликоптер Ка-52 са комплетом наоружања. Међународни стручњаци признају да је хеликоптер најбољи у свом тржишном сегменту.
Како јавља дописник Спутњика, на изложби „Дубаи ершоу 2023“ велико интересовање страних гостију изазвао је и модернизовани противпожарни хеликоптер Ка-32А11М. Посебно су привукли пажњу америчким пилотима, који су се чак попели у кабину летелице.
Међународна изложба авијације „Дубаи ершоу 2023“ траје од 13. до 17. новембра.
Руски вишенаменски ловац Су-75 Шахмат - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2023
РУСИЈА
Шахмат: Откривено када ће нови руски ловац пете генерације угледати светлост дана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала