- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Пријављивање за студентске картице почиње данас

CC BY-SA 3.0 / Julian Nyča / Студентски трг у Београду
Студентски трг у Београду - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2023
Пратите нас
Пријављивање за студентске картице почеће данас, студенти ће их добијати бесплатно, а картице ће бити и платне и одржавање рачуна на њима биће бесплатно, изјавио је министар финансија Синиша Мали и позвао студенте да се пријаве за добијање картица.
„Право на картицу имаће и студенти са државних и са приватних факултета, са Универзитета у Новом Пазару као и у Косовској Митровици, укупно око 240.000. Студенти ће, то већ знамо, имати попуст на авионске карте код Ер Србије од 10 одсто, код Србијавоза 20 одсто. У преговорима смо да им обезбедимо и погодности у књижарама, супермаркетима, осигуравајућим кућама, разним институцијама, као што смо већ обезбедили за пензионере који имају Пензионерске картице“, рекао је Мали у недељу, гостујући на ТВ Прва.
Навео је да се више од милион пензионера пријавило за картицу, а да око 700 компанија обезбеђује попусте и погодности најстаријима који имају ове картице.
Према његовим речима, студентске картице су мали знак пажње према студентима којима је свака погодност добродошла, како би уштедели.
Мали је најавио да ће 30. новембра свим пензионерима бити исплаћена једнократна помоћ од по 20.000 динара, а 1. децембра корисницима новчане социјалне помоћи по 10.000 динара.
Осврћући се на кретање инфлације, рекао је да ће она према проценама у октобру износити 8,5 одсто, док се у децембру очекује око седам процената а следеће године четири до пет процената.
Инфлација од 8,5 одсто је и даље висока, али смо очекивали да ће се на овај ниво спустити тек у децембру. Њеном паду је у великој мери допринела и акција „Боља цена“ у оквиру које су снижене цене 36 артикала“, рекао је он.
Министар Мали је истакао да су државне финансије стабилне и да на рачуну тренутно има 500 милијарди динара.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала