- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пикси о „српском бисеру“ о ком бруји Немачка: „Као да чекамо испред болнице“

© AP Photo / Tom WellerАлександар Павловић
Александар Павловић - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2023
Пратите нас
Фудбалска Србија спремна је за одлучујућу битку у походу ка остварењу циља дугог 24 године – пласман на Европско првенство. Бод против Бугара у недељу у Лесковцу је довољан, а селектор Драган Стојковић је приликом окупљања Орлова у кући фудбала причао и о српском сину Александру Павловићу из Бајерна.
Деветнаестогодишњи везиста почео је да добија прилику у моћном и страшном Бајерну што је запало за око и Немцима и Србима. Момак који има двојно држављанство може да бира под чију фудбалску заставу ће стати. Прате га и „панцери“ и Орлови, а Пикси је на конференцији у Кући фудбала поводом тога рекао.
„На њему је да се доказује. Да ли ће играти... Пратимо још доста њих. Нећу о именима да не добију публицитет, али ћу рећи да има доста неискрености. Све чешће чујем: 'Ови су ме звали хоћете и ви, илиј ја одох тамо'. Што се нас тиче, од њега зависи. Ми смо спремни да изађемо у сусрет. Сваком нашем детету желимо да пружимо шансу, али мора да се иде степеник по степеник. Сад када је неко дебитовао за Бајерн, па као у „А“ тим. Не иде то баш тако. То је као да чекамо сипред болнице да сае роди неко дете и да га одмах резервишемо. Сви ти момци морају да се докажу. То су неке пионирске, младе, па тек онда А репрезентација. Само ако си чудо, па са 17 година у први тим као Пеле. Што се нас тиче, ми смо отворени као што се тиче Угринића. Сачекали су и никакав проблем. Није да нисмо хтели, понудили, али одлучили су другачије и све најбоље. Није никакав проблем. Тако да Павловић има потенцијал, ако је потписа за Бајерн, али на њему је да се доказује и показује, а то да ли ће играти и пратимо“, истакао је кормилар Орлова Драган Стојковић Пикси.
Фудбалска репрезентација Србије у среду игра пријатељски меч са Белгијом од 20 и 45, док је у недељу од 15 часова на стадиону „Дубочица“ у Лесковцу очекује меч последњег кола квалификација за пласман на Европско првенство у Немачкој 2024. године.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Федерико Димарко - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2023
СПОРТ
Голови за ТВ шпице на свим меридијанима /видео/
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2023
СПОРТ
Пиксијева јасна порука пред меч са Бугарском: Окупиран сам тиме да одведем Србију на првенство
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала