- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

ИНФОГРАФИКА Нове трговачке руте у свету

Пратите нас
Погледајте у инфографици Спутњика где се планира успостављање нових светских транспортних коридора.
Потписивање споразума о стварању економског коридора Индија-Блиски Исток-Европа (India-Middle East-Europe Economic Corridor ─ IMEC) био је главни резултат самита Г20 у Њу Делхију у септембру.
Главни актери споразума су Индија, Саудијска Арабија, УАЕ, Израел и Европска унија. Пројекат, који се процењује на 20 милијарди долара, повезаће железничку и поморску Индију и блискоисточне државе са Западом и очекује се да ће обезбедити економски развој у земљама дуж коридорске руте.
IMEC је одмах почео да се посматра као противтежа кинеској иницијативи „Појас и пут“. Међутим, „Појас и пут“ има глобалне амбиције, а IMEC је усмерен на међурегионалну сарадњу.
Што се тиче морске линије између индијске луке Ченај и руског Владивостока, овај коридор се може користити за транспорт енергената различите врсте и других терета. Усклађивање пројекта између Русије и Индије је у завршној фази. Морски пут Владивосток-Ченај (до 1996. године ─ Мадрас) успешно је функционисао у совјетском периоду.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала