- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Диригент Тео први пут пред медијима од доласка у Звезду

© Фото : АБА лигаМилош Теодосић
Милош Теодосић - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2023
Пратите нас
Милош Теодосић, кошаркаш Црвене звезде, ког је тренер Јанис Сферопулос назвао диригентом због одличне паријте, први пут се обратио медијима од доласка у клуб, и то после убедљиве победе над Фенербахчеом у Евролиги.
Звезда је славила са 87:56, а Теодосић је био диригент победе са 18 поена за нешто мање од 20 минута проведених на терену.
Теодосић се није досад обраћао, као што то није чинио ни раније када је гостовао у Београду као играч Виртуса, али је сада направио изузетак.
„Битна победа, одлична утакмица, генерално мислим да смо у одбрани одиграли сјајно, то је начин како треба да играо у наставку сезоне и на то сам најпоноснији“, навео је Теодосић.
Како је истакао, екипа игра добро од почетка сезоне, али није имала среће, искуства и знања.
„Партизан, Жалгирис, губили смо безвезе. Треба да останемо позитивни, да гледамо напред и мислим да је то прави пут. Фенер није одиграо како игра, нисмо им ни ми дозволили, они су имали мало лошији дан, будимо искрени, али сигурно да је ово једна од најбољих утакмица откако сам ја у Звезди“.
Нема времена за славље, већ следи пут у Пиреј на дуел са Олимпијакосом у четвртак, екипом за коју је Теодосић везан временом проведеним у њеном дресу.
„Већина играча воли више да игра него да тренира, тешко је, али како нама тако и другима, треба да се привикавамо, професионалци смо, шта да радимо... Мени противнички навијачи не стварају притисак, ја сам себи стварам притисак да будем што бољи. Емотивно сам везан за Олимијакос, надам се да ћемо уживати у утакмици и да ћемо одиграти као против Фенера“.
Под знаком питања за наредни дуел су Теодосићеве колеге са спољних позиција, Шабаз Нејпир и Јаго Дос Сантос који су се повредили током меча са Олимпијакосом.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2023
СПОРТ
Српско вече у Америци: Јокићево ново МВП издање – Васин рекорд и сјајни Богдан
„То је већ онда пет играча који су повређени, није мала ствар, то ме брине, доста је утакмица, ротација, надам се да ће Шабаз моћи да игра оне тамо недеље, не знам за Јага, али то нас брине јер се крати ротација“, закључио је Теодосић.
Грк на клупи Црвене звезде Јанис Сферопулос нахвалио је Теодосића због свега приказаног у двобоју са турским представником, који је разбијен у Београду.
„Теодосић је маестро. Он је диригент оркестра. Може да игра и у одбрани, и у нападу и ради невероватне ствари на терену. Није ово прва утакмица да је одиграо добро у дефанзиви. Показао је против Фенербахчеа да може да игра у оба правца“, истакао је Сферопулос.
Црвену звезду већ у четвртак очекује нови меч у Евролиги, а ривал ће јој бити Олипијакос у Пиреју.
Црвено-бели после осам одиграних кола имају учинак три победе и пет пораза, те заузимају 14. позицију у елитном такмичењу.
Дрејмонд Грин - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2023
СПОРТ
Америчко лудило – два минута, нула поена, дављење и три искључења /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала