- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак је пао, а Италијани му због „грешника“ наивно скинули круну /фото/

© AP Photo / Adam HungerЈаник Синер Саша Зверев УС Опен
Јаник Синер Саша Зверев УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2023
Пратите нас
Новинари италијанског спортског листа "Gazete delo Sport" били су толико опијени тријумфом Јаника Синера над Новаком Ђоковићем, да су брже поље у јавност појурили с илустрацијом како Србин предаје круну четвртом играчу планете.
Кажу да у животу не ваља трчати пред руду, а тиме се очигледно нису руководиле колег из италијанског спортског листа, који на Чизми и шире ужива углед.
Јесте Јаник Синер импресивном игром и заслуженом победом исписао историју, као трећи тенисер који је успео да победи Ђоковића у одлучујућем тајбрејку, пре него што је напунио 23 године, али играти се тек тако са круном, то је, у најмању руку неозбиљно и може само додатно да мотивише светског броја један.
Пре Синера, тако нешто за руком је пошло једино Карлосу Алкарасу и Аустријанцу Доминику Тиму.
Пао је Новак пред „грешником“, изгубио је битку, али никако и рат, с обзиром да постоји могућност да се поменути двојац поново састане на Завршном турниру у Торину и то у великом финалу.
Синер је у петом мечу против најбољег тенисера свих времена успео да упише први тријумф, а у том подухвату имао је велику помоћ публике која је у кључним тренуцима била непријатељ Ђоковићу.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2023
СПОРТ
Карлос бира Новакову или Рафину судбину
„Атмосфера је била невероватна, много су ми помогли навијачи. Као што сам рекао и првог дана, привилегија је бити овде и играти у ТОрину Очекивао самтежак меч и трудио сам се да радим сиправне ствари. Чак и да сам изгубио, барем је меч био добар. За моју психу је било битно да га победим, како би зхао да могу да га победим и у наредним мечевима“, поручио је после тријумфа Италијан.
Синер је тако окончао Новаков савршен и нестваран низ од 19 узастопних победа после пораза од Карлоса Алкараса у финалу Вимблдона.
Ипак, читава та прича око предавања круне, несумњиво се чини да је стигла прерано јер Јаник и даље нема Гренд слем титулу, док је тениски краљ Новак Ђоковић на коти 24 и чини се да ту не намерава да се заустави.
Синеру који има максималне две победе у Зеленој групи преостаје још да одмери снаге са Холгером Рунео, док Новака у четвртак очекује дуел с Пољаком Хубертом Хурчачом, који је заменио повређеног Стефаноса Циципаса.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Новак Ђоковић Холгер Руне Торино - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2023
СПОРТ
Како Новак може до полуфинала у Торину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала