Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Лајчак се огласио после састанака у Бриселу: Корисне дискусије са Петковићем и Бисљимијем /фото/

© Sputnik / Лола Ђорђевић Мирослав Лајчак
 Мирослав Лајчак  - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2023
Пратите нас
Високи изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је да је на данашњим састанцима на техничком нивоу са директором Канцеларије за КиМ Владе Србије Петром Петковићем и главним преговарачем Приштине Бесником Бисљимијем било дискусија корисних за напредак у бројним питањима.
''Данас сам угостио главне преговараче Косова Бесника Бисљимија и Србије Петра Петковића на рунди дијалога у Бриселу. Наше дискусије су биле корисне за напредак у вези са бројним питањима на нашем дневном реду'', написао је Лајчак на свом налогу на мрежи Икс.
У згради Европске службе за спољне послове одржана је нова рунда дијалога Београда и Приштине на техничком нивоу, уз посредство ЕУ.
Након састанака, Петковић је изјавио да се разговарало о изради статута Заједнице српских општина, као првог конкретног корака у правцу формирања ЗСО, које српски народ на КиМ чека више од 10 година и додао да ће се ти разговори наставити.
"Они су јасно говорили о свим аспектима нацрта статута посебно оном делу који се односи на извршне надлежности, пре свега просторно планирање, здравство, образовање, економски развој и да је финансира Београд", рекао је Петковић.
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић са папирима у руци - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2023
СРБИЈА
Петковић открио детаље из Брисела: Разговарали смо о изради статута ЗСО, енергетици, питању несталих
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала