- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Једна сага је окончана – да ли наследница моћног агента припрема терен за другу?

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2023
Пратите нас
Вишегодишња сага око потенцијалног преласка Килијана Мбапеа у Реал Мадрид је окончана – шпански клуб је дигао руке од француског нападача, а појава наследнице легендарног агента Мина Рајоле на стадиону Сантјаго Бернабеу погрејала је идеју о томе да би на терену тог здања могао да заигра Ерлинг Холанд.
Рафаела Пимента, бразилска адвокатица, преузела је посао легендарног агента Мина Рајоле после његове смрти и тиме је постала једна од најмоћнијих жена у свету фудбала.
Како је њен претходник био практично забрањен на стадиону Сантјаго Бернабеу, није се веровало да ће агенција коју је основао икада моћи да послује са Реал Мадридом, али се ствари изгледа мењају.
Шпански медији су на дан утакмице Лиге шампиона између Реала и Браге у Мадриду објавили да је „краљевски клуб“ дефинитивно одустао од трке за Килијаном Мбапеом, нападачем ПСЖ, који је већ годинама био „виђен“ у белом дресу.
То се, међутим, неће догодити, пишу медији, који су истог дана на стадиону снимили Пименту, и то у свечаној ложи.
Одмах су почеле да круже гласине о томе да би Пимента могла да „заврши“ трансфер Холанда у Реал Мадрид из Манчестер ситија, у који је стигао прошле године.
Али, идућег лета ће се активирати уговорна клаузула о могућем трансферу у други клуб, за цену од 180 милиона евра.
Па, остаје да се види да ли ће Пимента успети да настави путем свог славног претходника Рајоле и учини фудбалски свет још занимљивијим.
"Не, не, не, не", рекла је Пимента на питање шпанских медија, али је то радио и Рајола па је успевао да направи невероватне трансфере у својој легендарној менаџерској каријери.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала