- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Почео Сајам вина „Винска визија Отвореног Балкана“

© Sputnik / Лола ЂорђевићСајам вина "Винска визија Отвореног Балкана"
Сајам вина Винска визија Отвореног Балкана  - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2023
Пратите нас
Капије сајма Винска визија Отвореног Балкана отворене су данас за професионалне купце и званице сајма, чиме је у Београду почео други по реду међународни сајам који се одржава у оквиру иницијативе ОБ.
Бројни посетиоци из разних крајева света који улазе у сајамски комплекс, а он ове године заузима 44.000 метара квадратних, могу већ на почетку да се упознају са најчувенијим винима из три земље чланице ОБ, Србије, Северне Македоније и Албаније.
Постављене су велике макете флаша "Кратошије" , "Вранеца" и "Станушине" из Северне Македоније, "Грашца" и "Тамјанике" из Србије, као и "Плиси бардхе", "Каллмет" и "Розе" из Албаније.
На улазу су постављене заставе ОБ а атмосфера у халама већ је жива, пошто професионални купци већ обилазе постављене штандове.
Сајам ће ове године окупити више од 600 излагача из бројних винарија, дестилерија, гастрономских компанија, и то из више од 28 земаља што је дупло више излагача него лане.
Половина излагача је из земаља чланица Отвореног Балкана и то 260 из Србије, 74 из Северне Македоније и 21 из Албаније.
Председник Србије Александар Вучић учествоваће на свечаном отварању Другог међународног сајма вина Винска визија Отвореног Балкана од 17 сатим заједно са председником Владе Северне Македоније Димитром Ковачевским, председником Црне Горе Јаковом Милатовићем и председником италијанске регије Венето Луком Зајом.
Сајам се одржава под покровитељством влада Републике Србије, Републике Албаније и Републике Северне Македоније.
Данашњи дан је посвећен професионалним купцима и званицама, а од петка до недеље, када се сајам затвара, биће отворен и за грађанство.
Првог дана Сајам ће бити посвећен искључиво пословним посетиоцима и Б2Б (бизнис ту бизнис) сусретима, а до сада је преко портала Сајма заказано више од 3.000 састанака на којима ће професионални посетиоци, купци и сомелијери отворити нове пословне могућности за све винаре нашег региона.
Цена улазнице је 700 динара и може се купити на Београдском Сајму.
Сајам је данас, као и наредна два дана отворен од 12 до 20 часова, док ће у недељу капије сајма бити отвoрене од 12 до 18 часова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала